El funeral de Constantí, darrer rei de Grècia i germà de la reina Sofia ha reunit gairebé al complet la família reial espanyola, tot i que no ha permès una fotografia de Felip VI i Joan Carles I, com si que va passar, per sorpresa, en el funeral d'Elisabet II. Mentre Joan Carles i Sofia s'han assegut a segona fila, per darrere els fills del difunt Constantí, al costat de la germana de l'emèrita, la princesa Irene; Felip i Letícia s'han col·locat al altre costat del taüt, juntament amb la resta de representants de les cases reials europees. Tot i que Constantí va deixar de ser rei dècades, quan es va proclamar la república grega i es va exiliar, mantenia bona relació amb la resta de monarquies del continent, que han assistit a aquest funeral. Amb tot, no s'ha tractat d'una cerimònia d'Estat, sinó d'un acte privat, tal com ha decidit el govern grec. D'aquesta manera, Felip i Letícia han evitat repetir la imatge que es va viure en el funeral d'Elisabet II, quan es van asseure els quatre reis espanyols junts, una imatge que feia molts anys que no es donava i que va provocar el gest d'incomoditat de l'actual reina durant tot l'acte. 

Joan Carles ha arribat acompanyat de la seva dona, Sofia de Grècia, que ha estat una de les assistents més aplaudides al funeral del seu germà pels grecs que es congregaven a fora de l'església Metropolitana d'Atenes. Els seus compatriotes han corejat el seu nom quan ella, la seva germana la princesa Irene i tota la família Borbó i Grècia, menys Felip VI i Letícia, arribaven al funeral. Joan Carles I ha estat acompanyat en tot moment per un assistent que també el va ajudar aquest diumenge en el sopar que es va celebrar en motiu del funeral. Les infantes Elena i Cristina han arribat al funeral acompanyades dels seus fills: el polèmic Felipe Froilán hauria arribat a Grècia amb el seu avi des dels Emirats Àrabs. D'aquesta manera, la reunió de la família ha estat gairebé al complet, només han faltat les filles de Felip i Letícia: l'hereva Elionor es troba estudiant a un internat a Gal·les i la seva germana Sofia hauria quedat a Madrid, mentre els seus cosins sí que han volgut acomiadar el germà de la seva àvia, amb qui tenien una relació propera. L'espanyola ha estat la representació més extensa, pels seus estrets lligams familiars. 

Joan Carles i Sofia de Grècia al funeral de Constantí / EFE

La resta de monarques europeus 

Si l'"hereu" de Constantí, el seu fill Pau ha rebut la majoria de convidats des de dins de l'església, quan han començat a arribar els monarques de Europa ha sortit a l'entrada per agrair-los la seva presència. Pau també s'ha mostrat molt atent en tot moment amb la seva tieta Sofia i el seu oncle Joan Carles, que s'asseien just darrere seu a l'església. Els primers monarques a arribar han estat els dels Països Baixos, acompanyats per la princesa Beatriu. Minuts més tard, ha arribat el príncep Albert de Mònaco, en solitari, els reis Albert i Matilde de Bèlgica i finalment, Felip i Letícia, que també han estat rebuts amb aplaudiments. Un cop a dins, les imatges no han permès veure si s'han saludat amb els emèrits ni amb les infantes Elena i Cristina, però sí com han fet un gest a tots els seus nebots, asseguts unes files més enrere.

Després de Felip i Letícia han arribat els reis de Suècia, els prínceps de Luxemburg i els hereus de Noruega, Haakon i Mette-Marit. L'actual monarca, el rei Haralad, ha estat ingressat a l'hospital les últimes setmanes i no hi ha pogut assistir. Tot i que s'esperava que el príncep Guillem de Gal·les, fillol del difunt, representes a la família reial britànica, finalment ho ha fet la princesa Anna, germana de Carles III. La darrera reina a arribar ha estat Margalida de Dinar maca, cunyada de Constantí, que estava casat amb la seva germana Anna Maria. Aquesta ha estat aclamada a la seva arribada a l'església Metropolitana d'Atenes a les 11:20 d'aquest dilluns. Una altra de les diferències amb el funeral d'Elisabet II ha estat l'horari: si el de la reina va estar marcat per una puntualitat britànica, aquest ha començat amb gairebé mitja hora de retard.