Felip VI és diferent de la resta de reis europeus, almenys pel que fa a la seva decisió de viatjar fins a Qatar i animar a la selecció de futbol del seu país en aquest Mundial que se celebra entre moltes crítiques pel fet que tingui lloc en un país on els drets humans s'han posat sovint en dubte. Sembla que la resta de reis han entès que és millor no desplaçar-s'hi, almenys durant aquesta primera fase de grups, però Felip VI ha ignorat els comentaris negatius sobre aquest país amb el qual manté una relació estreta, sense anar més lluny el mes de maig va visitar l'Estat l'Emir de Qatar a qui va rebre al Palau Reial, i demà serà, tal com reflecteix l'agenda oficial del monarca, a la tribuna del partit de la selecció espanyola contra Costa Rica. Si bé la resta de monarquies no han dit que faran si les seves seleccions superen les seves respectives fases de grups, ja que llavors sí que podrien assistir als seus partits, Felip VI ha marcat fins ara la diferència. En aquest viatge no l'acompanyarà la reina Letícia, que no és gaire fanàtica dels esports en general, fet que li ha valgut diverses crítiques, perquè, per exemple, ni tan sols assisteix a les finals de la Copa de la Reina, que porta el seu nom.
En la visita del mes de maig del 2022, el rei va mostrar ala seva bona sintonia amb l'Emir, que també va regalar a la reina Letícia unes arracades de diamants valorades en més de 100.000 euros que no va dubtar a lluir en el sopar de gala en honor de l'Emir i la seva dona. Aquest regal però, no va ser l'únic que es van intercanviar, ja que Felip també va voler tenir un gest (molt més modest) amb el seu convidat, que no podia ser un altre que la samarreta de la selecció espanyola de futbol, amb la mirada fixada ja en la celebració d'aquest mundial envoltat de crítiques. Sembla així, que mai no es va plantejar la possibilitat de no assistir a la competició. El 2014, acabava de ser proclamat rei i no va assistir a cap partit del Mundial del Brasil, mentre que el 2018 si que es va desplaçar fins a Moscou per assistir al partit de la "Roja" contra Rússia, en què la selecció espanyola va perdre als penals i va ser eliminada.
Cap crítica per part del govern espanyol
Tot i que alguns membres del govern espanyol, com ara el ministre de Consum, Alberto Garzón, han criticat la celebració d'aquest Mundial, la portaveu de l'Executiu ha assegurat que no hi ha cap problema amb la presència de Felip VI a Qatar. De fet, segons Isabel Rodríguez, el monarca representa els sentiments de la ciutadania pel que fa al suport dels espanyols a la seva selecció, destacant que són pocs els elements, a banda del futbol, "que aconsegueixin tota aquesta unanimitat de suport i unió de la població". Cap crítica així, a la presència de Felip VI, mentre ha aprofitat per traslladar bona sort als futbolistes de Luis Enrique en aquest campionat.
Missatge del príncep anglès en gaèlic
De moment, ni Carles d'Anglaterra, ni Margalida de Dinamarca, ni Guillem Alexandre dels Països Baixos ni Felip de Bèlgica han volgut viatjar, de moment, fins a Qatar per donar suport a les seves seleccions nacionals en un Mundial marcat inevitablement per les violacions dels drets humans a Qatar i la mort de centenars de treballadors per construir, per exemple, els estadis on es disputen els partits de la competició. Això no vol dir en cap cas que no s'hagin pronunciat al respecte. Sense anar més lluny, el rei dels belgues va mostrar la seva cara més divertida en un vídeo juntament amb els jugadors de la seva selecció nacional convertint-se en el seu entrenador, quelcom impensable a Espanya. Al Regne Unit, han estat els prínceps de Gal·les, Guillem i Caterina, que han volgut animar tant a la selecció anglesa com a la gal·lesa, ja que les dues participen d'aquesta competició. Tots dos van assistir, amb el seu hereu Jordi, a la final de l'Eurocopa que va perdre Anglaterra el passat estiu. Curiosament, un dels missatges que han publicat els prínceps a les seves xarxes socials per traslladar el seu suport als futbolistes ha estat en gaèlic al seu perfil on acumulen 2,6 milions de seguidors. Quelcom, de nou, impensable a Espanya.