L'expresident del govern espanyol Felipe González ha assegurat aquest dijous, en ser preguntat sobre les polèmiques declaracions del vicepresident segon, Pablo Iglesias, sobre la "normalitat democràtica", que "quan es fica la pota, el més oportú és treure-la aviat", si bé ha reconegut que ell no vol "que la tregui".
González s'ha pronunciat així, en declaracions als mitjans de comunicació, després de participar en l'Eurofòrum Vocento "Europa, Europa. Ser o no ser", després de ser preguntat per les paraules del líder d'Unidas Podemos, qüestionant que a Espanya no hi ha "plena normalitat democràtica", les quals han portat gairebé tots els membres de l'ala socialista del govern espanyol a sortir a defensar la qualitat de la democràcia espanyola.
"En política, quan es fica la pota, que tots la fiquem, el més oportú és treure-la aviat, i jo no vull que la tregui", ha ironitzat l'expresident espanyol, que ja s'ha mostrat crític amb Iglesias i la seva formació en nombroses ocasions.
També han criticat les paraules d'Iglesias, i fins i tot han demanat la seva destitució, altres exdirigents socialistes com Nicolás Redondo, l'expresident de la Comunitat de Madrid Joaquín Leguina, l'exministre de l'Interior al govern de Felipe González, José Luis Corcuera, o l'exalcalde de la Corunya Francisco Vázquez.
Iglesias es reafirma
Avui mateix, Pablo Iglesias s'ha refermat en les seves paraules. Ho ha fet en una entrevista a RAC1, en la qual el líder de Podemos ha assegurat que "les crítiques reforcen que el que vaig dir és una obvietat". El vicepresident segon ha avisat que seguirà dient que "vivim en una democràcia millorable malgrat les amenaces". Ha posat diversos exemples a banda dels presos polítics i exiliats: des de la situació del rei emèrit fugit als Emirats Àrabs fins a la condemna al raper Pablo Hasél, passant pel bloqueig a la renovació de la cúpula judicial per part del Partit Popular. Ha respost a les crítiques dels socialistes: "Això no va de rànquings, ni de si la democràcia espanyola és millor que la russa. El debat és que tenim una democràcia que cal millorar, i defensar-la no és dir que és perfecta; és dir els defectes que té, que són enormes, i treballar per millorar-los".