L'expresident del govern espanyol Felipe González ha carregat contra l'actual direcció del PSOE després que el partit l'acusés de "deslleialtat" i censurés les seves crítiques a una possible amnistia en el marc de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez. "Hi ha un problema d'edatisme", ha sentenciat González en un acte a l'Ateneu de Madrid amb motiu de la presentació del llibre Nos quieren muertos, de Javier Moro, sobre la vida de l'opositor veneçolà Leopoldo López. "Ara, quan es té la meva edat, et prohibeixen parlar", ha lamentat, i ha afegit que, per això, quan té l'oportunitat de parlar, la gaudeix.

González també ha aprofitat per tornar a criticar les negociacions amb l'independentisme, i ho ha fet amb ironia. "És clar, s'ha d'acceptar el supremacisme dels que han guanyat, és indiscutible, han guanyat les eleccions generals i aquest supremacisme s'ha de respectar", ha reblat en una referència implícita a ERC i Junts, i ha afegit que "la resta", és a dir, aquells que no veuen amb bons ulls un pacte del PSOE amb l'independentisme, "no valem res". L'expresident ha evitat ser més explícit, però ha avançat que "en els pròxims dies" es pronunciarà sobre l'exigència d'un referèndum d'autodeterminació per garantir la investidura. 

González carrega contra la Veneçuela de Maduro: "És un estat fallit"

El llibre que s'ha presentat aquest dilluns relata la història de Leopoldo López, que va ser empresonat el 2014 acusat d'haver instigat la violència contra el govern enmig d'una onada de protestes contra el president Nicolás Maduro. Va ser condemnat a 14 anys de presó per haver promogut aquestes manifestacions. Tanmateix, el 2017 se li va concedir l'arrest domiciliari i finalment el 2019 va ser alliberat. Durant el temps que va estar privat de llibertat, moltes figures polítiques, entre elles González, van demanar el seu alliberament, ja que se'l considerava un pres polític. 

Per això, en la presentació del llibre l'expresident socialista ha aprofitat per carregar amb duresa contra Maduro, i ha augurat que el seu "règim" caurà abans o després. "És un Estat fallit, ho manté la criminalitat", ha afirmat, assegurant que el dirigent veneçolà "no resistiria" unes eleccions "mitjanament lliures" si s'enfrontés a alguns dels polítics de l'oposició inhabilitats. D'altra banda, González ha aprofitat per criticar aquells que distingeixen entre dictadures de dretes i dictadures d'esquerres. Segons la seva opinió, "els dolents són dolents". "El dia que estiguem tots d'acord en això, serà més fàcil coordinar-se i avançar", ha afegit, lamentant que alguns preocupin pels expresidents del Brasil i els Estats Units Jair Bolsonaro i Donald Trump, però no de "règims" com el "chavista" de Maduro.