L'expresident del govern espanyol Felipe González, que ja fa temps que no s'amaga i surt a donar guerra, ha tornat a la càrrega aquest divendres de forma explícita contra l'amnistia als encausats pel procés, l'independentisme català i l'actual direcció del PSOE de Pedro Sánchez: "No tot val per governar", ha advertit l'exlíder socialista, criticant que un dia es digui que "ni l'amnistia ni l'autodeterminació caben a la Constitució" i després de comptar els vots sembla que "sí que hi cap".

🔴 Felipe González es mofa de l'"èxit" de la consulta del Consell de la República: "Pobret Puigdemont"

🟡 ERC porta a Europa el "discurs d'odi" de Felipe González en parlar de "minories en vies d'extinció"

Així ho ha apuntat l'expresident socialista en declaracions als mitjans abans de participar a Avilés en la segona i última jornada amb motiu de la XXVIII Reunió Plenària de la Fundació Cercle de Montevideo, que se celebra a l'Auditori del Centre Internacional Óscar Niemeyer. Felipe González no ha fet referència explícita a ningú, encara que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, així com els seus ministres socialistes, van rebutjar de ple aquesta hipotètica llei d'amnistia abans de les eleccions generals del 23-J, i actualment la mesura està en les negociacions amb els partits independentistes per a la seva investidura. 

"El perdó és l'indult, l'amnistia és esborrar la responsabilitat"

En aquest context, González ha reiterat que amb una amnistia als implicats en el Procés seria "l'Estat el que demana perdó, no el que perdona". "Jo vull veure la lletra" ha afegit, per a remarcar que "conceptualment" es confonen indult i amnistia. "El perdó és l'indult. L'amnistia és esborrar la responsabilitat", ha argumentat, incidint que la responsabilitat dels fets passaria a ser "de l'Estat Democràtic" i que "els que van fer el correcte van ser els que van vulnerar la Constitució".

Guerra des d'Astúries

Aquestes no són les úniques declaracions que ha fet l'expresident espanyol Felipe González en els darrers dies, ja que es troba a Avilés, Astúries, en el marc d'unes jornades de la Fundación Círculo de Montevideo, i aprofita cada dia per atendre els mitjans. Ja aquest dijous va ironitzar sobre la consulta interna al Consell de la República per la posició que hauria de tenir l'independentisme català envers la investidura de Pedro Sánchez, en assenyalar que una participació de 4.021 afiliats sobre un cens de més de 90.000 inscrits, un 4,45% del total, és, va afirmar amb burla, un "èxit brutal". "Pobret Puigdemont! Li ha sortit fantàstica la consulta del Consell de la República. Ha estat aclaparadora la participació i el suport", va assenyalar amb ironia punyent l'antic dirigent socialista, sempre molt crític amb l'independentisme català i amb l'actual direcció del PSOE.