El president del PP català, Alejandro Fernández, ha demanat que la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no comporti el bloqueig institucional de Catalunya. Ho ha fet al debat de política general del Parlament, en què ha assegurat que la desobediència a la Junta Electoral Central (JEC) per part de Torra va ser "decisió personal" del president. "Assumeixi la seva responsabilitat i no condueixi a la misèria tota Catalunya perquè un dia va decidir complicar-se la vida vostè sol", li ha etzibat.

Fernández s'ha referit a la possibilitat que la inhabilitació de Torra sense convocar eleccions ni escollir un successor deixi Catalunya amb un Govern "en funcions sense capacitat de legislar ni aprovar pressupostos". Es tractaria, ha dit d'un bloqueig "sense precedents, premeditat, assajat i voluntari".

"Ataques furibundos" entre JxCat i ERC

També ha lamentat els "atacs furibunds" entre JxCat i ERC d'aquesta legislatura, assegurant que no havia vist res igual entre socis de Govern, i ha opinat que això és incompatible amb una gestió eficaç de les conseqüències de la pandèmia del coronavirus.

"Han deixat una Catalunya pitjor preparada que mai per superar un escenari així", ha lamentat Fernández, i ha destacat que, com més autogovern, pitjor.

Segons el dirigent de PP, Torra obeeix la lògica del "moviment nacional populista que es dicta des Waterloo" que, segons ell, estigmatitza el discrepant i rebutja el diàleg.