El líder del PP català, Alejandro Fernández, no ha tancat aquest dimecres la porta a pactar amb el PSC, però ha advertit que no farà 'el panoli'. Davant la Junta Directiva del PPC, que s’ha reunit a l’Hotel Grand Marina de Barcelona, ha assegurat que el seu partit "obeirà el mandat de la societat catalana de fer el que sigui necessari per acabar amb el procés", perquè assegura que hi ha "moltíssima gent il·lusionada amb la possibilitat d'un canvi". Tanmateix, Fernández ha avisat que els populars no seran "ingenus" en les negociacions amb els socialistes. "Si t'enganyen una vegada, la culpa és de qui t'enganya, però si t'enganyen dues vegades tens un problema, se li diu fer el panoli, i jo no faré el panoli", ha reblat. 

De cara a les negociacions per a la constitució de la Mesa del Parlament i de la investidura que ara s'inicien, Fernández ha advertit: "El PSC no ens enganya, no serem ingenus i en conseqüència analitzarem fets, no promeses, i haig de dir que ara com ara els fets del PSC no ens estan agradant gens". En aquest sentit, el líder del PPC ha recordat que els socialistes van acordar els indults i l'amnistia i l'independentisme, accions amb les quals considera que continuen "impulsant el procés" en nom de la convivència. Fernández ha augurat que ara Illa "farà el mateix" amb el dret a l'autodeterminació. "El mecanisme sempre és el mateix: juren i perjuren que no ho faran i després sempre diuen que és imprescindible per a la convivència", ha apuntat.

Fernández també ha tret pit del bon resultat obtingut el 12-M, que ha permès al PP quintuplicar els escons al Parlament de Catalunya, i ha agraït el suport als militants. De totes maneres, ha volgut rebaixar les sensacions i ha fet broma que “ni abans el PPC era un desastre, ni ara és Gengis Khan”. “Som els mateixos, però ara ho hem fet millor”, ha explicat. Per a Fernández aquesta és la prova que el PPC “encara ho pot fer millor”.

Montserrat demana “la mateixa força” a les eleccions europees

La cap de llista del PP a les europees, Dolors Montserrat també ha intervingut davant la Junta Directiva. L’eurodiputada ha felicitat tot el partit per la fita, ha assegurat que el PPC “està unit i més fort que mai” i ha afegit que són “imbatibles”. A més, per a Montserrat la gesta té més mèrit perquè el PPC “jugava amb la maquinària de la Generalitat i de la Moncloa en contra”. D’altra banda, la cap de llista també ha aprofitat per demanar que el PPC surti “amb la mateixa força a guanyar les eleccions” europees. "El 9 de juny està en joc el futur d'Espanya a Europa", ha dit. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!