Fer compatible l'ampliació de l'Aeroport del Prat amb preservar la llacuna de la Ricarda sembla que els únics que ho veuen factible són els partits del Govern, ERC i Junts. L'últim en defensar la tercera pista però remarcant que això comporta carregar-se la Ricarda és el president del PP català, Alejandro Fernández.
De totes maneres, relativitza l'impacte ecològic: "La Ricarda no és Doñana. Si el concepte fos maximalista no tindríem cap carretera a Espanya, no cal ser un geni per arribar a aquesta conclusió que on ara hi ha construcció, abans hi havia natura", en declaracions a TVE.
Fernández compara la reserva natural del riu Llobregat amb el parc nacional andalús per treure ferro a l'impacte mediambiental: "Darrere hi ha una visió ideològica com la CUP que diu que fomenta una economia especulativa".
Cal recordar que, sigui per una excusa o altra, aquest argument el defensa el mateix govern de Pedro Sánchez. Ahir, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, va recordar que el nou Aeroport "requerirà una afectació ambiental" i va desafiar el Govern català en els seus propòsits. En paral·lel, les paraules d'Iceta també topen amb les darreres declaracions del secretari de Junts, Jordi Sànchez, a Ràdio Estel: "Cal recuperar la musculatura d'aquest aeroport, però en cap cas amb l'afectació de la llacuna de la Ricarda. És factible fer-ho ara, si cal, posposant el DORA".
"Els indults han portat violència"
Fernández ha deixat uns quants titulars més en el programa de la periodista Gemma Nierga. La conclusió que ha tret de la Diada de dissabte passat és aquesta: "Hi havia moltíssima menys assistència, però moltíssima més violència. És paradoxal. Es feien expressions pacífiques i durant anys no va passar res. Ara, és curiós que després dels indults tinguem més violència, fins i tot, entre ells mateixos".
Per això, considera que "una taula de diàleg no és per resoldre un conflicte polític. Una taula de diàleg amb una comunitat no és una negociació Palestina-Israel". Fernández no vol parlar de conflicte polític sinó de conflicte, sense cap mena d'adjectiu, i posa l'accent en "el problema de desobediència d'una comunitat". La 'moda' de comparar aquesta dualitat amb la història bèl·lica mundial no és nova. Tornant al ministre Iceta, aquest veia una similitud entre la taula de diàleg i "el procés de pau de la guerra del Vietnam", ahir a Onda Cero.
El líder dels populars catalans tanca files i demana parlar d'altres temes "com la sanitat i l'aeroport" i desprendre's d'una "visió cesarista que imposa Pedro Sánchez amb la gestió de la taula".