Ferran Pedret és el nou president del grup parlamentari del PSC en substitució del nou president de la Generalitat, Salvador Illa. I és que amb la composició del nou executiu monocolor socialista, el PSC ha hagut de fer canvis en la direcció del grup parlamentari, que compta amb 42 diputats. Fins ara, Illa n'era el president, mentre que Alícia Romero n'era la portaveu. Tots dos han estat les cares més visibles els últims anys i han protagonitzat el binomi d'oposició en l'última legislatura. 

Ara, amb el pas d'Illa com a nou president de la Generalitat, i d'Alícia Romero com a nova consellera d'Economia i Finances, Ferran Pedret i Elena Díaz seran les cares més visibles del PSC al Parlament de Catalunya. Pedret, persona de màxima confiança del president Illa, exercirà com a president del grup parlamentari, mentre que Elena Díaz serà la nova portaveu.

Però la remodelació de la direcció del grup parlamentari del PSC no es queda només aquí. Fins ara, Esther Niubó i Raúl Moreno eren els portaveus adjunts dels grups parlamentaris. Amb els seus nomenaments com a nova consellera d'Educació i secretari general de Drets Socials i Inclusió, respectivament, el PSC ha decidit situar als diputats Jordi Riba i Sara Jaurrieta com a nous portaveus adjunts. Mentrestant, Imma FerretAlberto Bondesio, Rocío García, David González i Eva Candela ocuparan altres càrrecs dins la direcció de la formació al Parlament.

Podrien entrar nous diputats 

Cal tenir en compte que dels 14 primers integrants de la candidatura d’Illa per Barcelona, vuit se’n van al Govern, entre ells els consellers Ramon Espadaler i Eva Menor, a més de la cap de llista per Girona –la consellera Sílvia Paneque– i el de Lleida –el conseller Òscar Ordeig–. Això suposa que un total de 16 diputats dels 42 del grup parlamentari entrin dels del Govern de la Generalitat, ja siguin com a consellers -com Alícia Romero- o com a secretaris generals -com Raúl Moreno-. Això implica que una desena de diputats podrien recollir el seu escó com a nous diputats, tot i que alguns consellers podrien mantenir l'acta de diputat. 

Les funcions del grup parlamentari seran ben diferents de les de les anteriors legislatures. Amb el nou executiu monocolor socialista, el grup de diputats encapçalats per Ferran Pedret i Elena Díaz hauran de defensar les polítiques del nou Govern d'Illa, negociar amb els altres grups parlamentaris i votar a favor de les propostes de l'executiu. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!