Aquesta final de l'Eurocopa que Espanya va guanyar a Anglaterra diumenge sembla que no s'acaba mai ni mai més. Aquest dimarts la victòria de la Roja encara fa embogir les portades i és que aquest dilluns, un dia després de convertir-se a Berlín en campiona d'Europa per quarta vegada en la seva història, la selecció espanyola de futbol va rebre un bany de masses pels carrers de Madrid, amb una multitudinària rebuda per part de desenes de milers d'aficionats a la Plaça de Cibeles com a colofó. Conseqüència d'aquesta macro celebració? Un altre cop portades repletes de jugadors de futbol eufòrics i, també un altre cop, la família reial celebrant-ho. Tots vol dir tots; la fotografia de la Roja es veu en gran a l'ABC, El País, El Mundo, El Periódico i La Vanguardia. Segur que algú s'ha fixat en el fet que La Razón no apareix a la llista, i és que ni rastre de la Roja a la seva portada. Que ningú es pensi que a aquest diari no s'excita amb la selecció espanyola, però és que aquest dimarts li ha trobat un substitut que potser encara l'excita més: Aberto Núñez Feijóo.

Quatre dies després del terratrèmol originat per Vox, que va trencar amb el PP en cinc autonomies com a gest de protesta per l'acollida de 347 menors immigrants, Alberto Núñez Feijóo va participar dilluns en un fòrum convocat pel diari La Razón. "Per a Sánchez, la veritat és un obstacle que esquiva amb mentides", indica el titular escollit pel rotatiu. Durant la conferència hi va haver temps per carregar contra el president del govern espanyol per molts temes diferents; per exemple, sobre Begoña Gómez. El líder del PP va instar el cap de l'executiu a aclarir per què "va amagar reunions de negocis familiars a la Moncloa" en què ell mateix "va participar", després de les declaracions de l'empresari Juan Carlos Barrabés davant del jutge. Al seu entendre, "va amagar" aquestes activitats amb "cartes de mentides" a la ciutadania i fent servir la seva pròpia esposa com a "escut polític". A la conferència, Feijóo també va demanar a Sánchez que convoqui la conferència de presidents autonòmics per la crisi migratòria a Canàries. Feijóo va considerar que s'ha de consensuar un pla nacional d'immigració, perquè el que planteja ara el govern espanyol per intentar resoldre les situacions de les Canàries, Ceuta i Melilla és, a parer dels populars, un pedaç.

El País i El Mundo han estat pendents de la convenció nacional del Partit Republicà celebrada a Milwaukee on l'expresident dels Estats Units i candidat dels republicans a les eleccions presidencials del novembre, Donald Trump, ha nomenat el senador d'Ohio J.D. Vance com a candidat a vicepresident. A més, Trump ha estat escollit oficialment candidat a la presidència del país dos dies després de l'intent d'assassinat que va patir durant una conferència a Pittsburgh, a Pennsilvània, i poc després que un jutjat hagi anul·lat el judici contra ell per haver-se endut documents classificats a la seva residència de Mar-a-Lago, a Florida, per un defecte de forma. Aplaudiments, ovacions i públic dret: així va rebre el Partit Republicà nord-americà el magnat republicà, que es va presentar amb el gest seriós i l'orella tapada amb una vena molt aparatosa. Per cert, sabeu que el número 2 de Trump no sempre ha estat fan de l'expresident: fa uns anys, en una entrevista a la ràdio NPR, Vance, llavors de perfil més moderat, va arribar a dir que no "suportava" Trump perquè "havia portat la classe treballadora blanca a un lloc fosc". Un cop elegit senador, però, va retractar-se i va demanar públicament disculpes a l'expresident. Recentment, el mateix Donald Trump l'ha definit com "una jove estrella, un gran senador i un veritable lluitador", deixant enrere, almenys de cara a l'exterior, les enganxades passades entre els republicans. Fem també un cop d'ull a la resta de portades d'aquest dimarts:

La Razón
La Razón
El Mundo
El Mundo
El País
El País
ABC
ABC
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
Ara
Ara
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!