Després de quinze dies, l’exdiputada de la CUP Gabriela Serra, Llum Mascaray i Martí Olivella finalitzen la seva vaga de fam per la pau a Palestina. Així ho ha anunciat Serra a Catalunya Ràdio. L'exdiputada de la CUP ha explicat que es troben bé i ha remarcat que la lluita per la pau a Palestina continua malgrat que la seva vaga hagi acabat. Els tres activistes van començar la vaga el passat 1 de febrer i mentre ha durat han rebut la visita de representants polítics.
"Estem bé, amb les xacres lògiques d'una vaga de fam de quinze dies: cansament, lentitud...", ha explicat Serra, qui ha afegit: "Acabem pensant que hem pogut deixar una torxa per continuar amb aquesta lluita, la qual no acaba amb nosaltres". Preguntada per si el govern espanyol i l'Executiu català s'han posat amb contacte amb els tres activistes en aquest temps, Serra ha assenyalat que des de la Moncloa no, però la consellera Meritxell Serret. "Hem tingut la visita de diferents grups polítics del Parlament de Catalunya al que hem pogut arribar a uns compromisos", ha apuntat l'exdiputada de la CUP. En el temps que ha durat la vaga de fam, els activistes també han animat a enviar cartes al ministre d'Exteriors, José Manuel Albares reclamant "posar fi al comerç d’armes amb Israel" i dona “suport decidit i ferm” a la denúncia de Sud-àfrica contra l'Estat d'Israel.
El manifest dels tres activistes
"Deixar de menjar és un acte d'empatia amb les persones que estan sotmeses a patir fam de pau cada dia", recull el manifest que van llegir en l'acte a Barcelona per presentar l'inici de la vaga de fam. En el text, asseguren que estan cansats de "tantes dècades de colonització, d'ocupació, d'apartheid, d'assassinats i bombardejos asimètrics de l'Estat d'Israel contra la població palestina".
També parlen de desesperació per "tanta infàmia, tanta mentida, tanta doble mesura, tant silenci" i exposen que es declaren en vaga de fam encoratjada pel centenar de manifestacions que el 20 de gener arreu van reclamar arreu de l'estat espanyol "aturar el genocidi a Palestina" i posar fi al comerç d'armes i a les relacions amb Israel. Els activistes remarquen que l'embargament a la compra i venda d'armes és "una obligació moral, però també legal", ja que el marc jurídic espanyol prohibeix la venda d'armes a països en conflicte o que vulneren greument els Drets Humans.