El diari britànic Financial Times, el més influent en el món econòmic, ha fet avui una anàlisi molt pessimista de la situació espanyola, per l'acumulació de problemes i la incapacitat de solucionar-los. El diari recorda que la no solució al problema polític de Catalunya l'ha convertit "en la disputa territorial més amarga d'Europa occidental". Però no només hi ha aquest problema, sinó també "la inestabilitat i el bloqueig polític", amb quatre eleccions en 4 anys, i quan tot just fa 6 mesos de les darreres.

"La crisi a Catalunya ha polaritzat l'opinió dels dos costats de l'espectre polític, malgrat els senyals que havien aparegut en el sentit que es podrien refredar els ànims", afegeix el diari, que mostra el president espanyol, Pedro Sánchez, molt preocupat darrere una bandera catalana.

Financial Times

"Espanya prega per a una solució al bloqueig polític", titula Financial Times

Financial Times apunta que durant anys Espanya havia estat una història d'èxit, que ara pot caducar. "La qüestió ara és si aquesta història d'èxit està arribant a la seva fi. Espanya pateix una forma extrema del malestar que ha afligit la UE: la polarització social i política, i la fragmentació del sistema de partits", resumeix.

El diari no amaga que Sánchez és responsable en gran part de la situació a la qual s'ha arribat, juntament amb el líder de Cs, Albert Rivera. "Les eleccions de diumenge, en les quals Catalunya és la qüestió dominant però on també s'han posat de manifest les pors a un alentiment de l'economia, han estat provocades per la incapacitat del senyor Sánchez per arribar a un acord amb Podemos. I Ciutadans es va negar a considerar la possibilitat d'un acord amb els socialistes fins al darrer moment", apunta.