La Fiscalia de la Comunitat de Madrid ha remès un escrit a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) en el qual sol·licita que es demani al jutge del cas Begoña Gómez tot l'actuat fins ara, abans de pronunciar-se sobre si és procedent o no l'admissió a tràmit de la querella presentada en contra seu per part de la dona del president del govern espanyol. Segons ha informat el Ministeri Públic, s'ha sol·licitat testimoni “íntegre” de les actuacions en paper a fi de tenir un coneixement “ple” de l'actuat abans d'emetre informe sobre la querella presentada per la defensa de la dona del president del govern espanyol, que el jutge Juan Carlos Peinado investiga per presumptes delictes de corrupció en els negocis i tràfic d'influències.

La Fiscalia ha apuntat que, una vegada que el TSJM rebi tota la documentació requerida, la Fiscalia demana que de nou se'ls doni trasllat per “informar sobre la naturalesa dels fets i la procedència o no de l'admissió”.

La querella contra el jutge Peinado

Va ser el mes d'agost passat quan Gómez es va querellar contra el jutge Peinado per la presumpta comissió de delictes de revelació d'actuacions processals declarades secretes, prevaricació judicial i revelació de secrets per funcionari públic. Aquesta querella se suma a la que va presentar l'Advocacia de l'Estat en nom del president del govern espanyol contra el mateix jutge per un presumpte delicte de prevaricació.

El seu lletrat, Antonio Camacho, explica en l'escrit de 53 pàgines que el jutge va poder cometre el delicte de revelació d'actuacions processals declarades secretes en el moment en què les indagacions eren fins i tot unes diligències prèvies. Sosté que hauria traslladat a les acusacions populars —Vox, Moviment de Regeneració Política d'Espanya i Manos Limpias— aquestes actuacions processals i això va propiciar que les mateixes fossin publicades per diferents mitjans de comunicació.

L'Audiència rebutja avançar la vista per decidir si arxiva el cas

Aquest dijous, l'Audiència Provincial de Madrid va rebutjar avançar la vista en la qual resoldrà els recursos presentats per la defensa de Begoña Gómez i de la Fiscalia, en què demanen que s'arxivi o delimiti la investigació contra ella. La secció 23 de l'Audiència ha desestimat la petició que va formular l'advocat de Gómez, l'exministre Antonio Camacho, en la qual va sol·licitar avançar la deliberació del seu recurs per evitar que continuï l'“endimoniada investigació vulneradora del dret de defensa” que dirigeix el jutge Juan Carlos Peinado.

El tribunal explica que l'assenyalament de la vista “ha seguit l'ordre ordinari del despatx d'assumptes” i precisa que “no és un assumpte de resolució preferent”. La defensa de Begoña Gómez va presentar un recurs de súplica contra la resolució que fixava la vista el 30 de setembre, en què va argumentar que “una justícia tardana pot causar danys irreparables en el dret de defensa dels investigats” i que “en poques setmanes la instrucció està plena d'actuacions que vulneren el dret de defensa i el dret d'un procés just”. Qüestionava la decisió de fixar la data tres mesos després d'interposar el seu recurs, en què demanava arxivar la investigació oberta contra Begoña Gómez per presumpte tràfic d'influències i corrupció en els negocis.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!