La resolució del tribunal alemany que descarta el delicte de rebel·lió i sedició i posa tot el pes de l'acusació contra Carles Puigdemont en la malversació ha caigut en mig de la presa de possessió de la nova fiscal general de l'Estat, María José Segarra.

Va ser el ministeri públic qui va posar en marxa tota la maquinària judicial contra el Govern de Catalunya i la Mesa del Parlament pel referèndum de l'1 d'octubre, primer amb la denúncia per sedició contra els Jordis i després per les querelles que van donar peu a la instrucció de Pablo Llarena.

Avui María José Segarra, acabada d'estrenar al càrrec, només ha pogut dir que estudiarà la resolució del tribunal alemany. En la seva mà té la petició de penes que demanarà la fiscalia en el seu escrit d'acusació i si es basarà en el delicte de rebel·lió. De fet, la fiscalia mai ha acusat per aquest delicte. I en la seva mà també està una decisió encara més complexa i improbable: la retirada de les querelles.

La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha indicat que encara no té "coneixement oficial" de la resolució del tribunal de la regió alemanya de Schleswig-Holstein autoritzant el lliurament de Carles Puigdemont només per malversació i no per rebel·lió, per la qual cosa ha dit que quan la rebi ho estudiarà.

"Encara no tenim coneixement oficial de la resolució i el text caldrà estudiar-ho. Només tenim informació de la premsa. De moment, no podem dir més. Quan analitzem la resolució, ja els ho direm", ha manifestat Segarra als mitjans de comunicació en arribar a l'homenatge al seu antecessor en el càrrec, Julián Sánchez Melgar, en un hotel de Madrid.

La fiscal general ha aprofitat l'ocasió per agrair la "important col·laboració" prestada pel ministeri públic alemany en el cas de Puigdemont, alhora que ha reivindicat la "importància dels mecanismes de cooperació internacional".

"La fiscalia seguirà donant suport i creient en els mecanismes de cooperació i confiança mútues i seguirem treballant en aquest sentit", ha garantit.

Segarra té temps per analitzar i decidir. El temps de Puigdemont s'allarga a l'espera dels recursos, que no es resoldran fins al setembre, allargant també el temps d'inici d'un judici que s'espera per a la tardor però que cada cop veu dilatar més els tràmits finals.