La Fiscalia s’oposa a la querella que va presentar el PP contra el PSOE per presumpte finançament irregular. Així ho ha notificat el fiscal cap de la Fiscalía Anticorrupció, Alejandro Luzón al jutge Santiago Pedraz en un escrit en el qual demana que l’Audiència Nacional no admeti la querella. Com que la causa és secreta, el Ministeri Fiscal no facilita l’informe que se li ha remès i no detalla els arguments jurídics per rebutjar-la. A partir d’aquí, en els pròxims dies, serà el magistrat el que decideixi si accepta o no la querella. Fonts del Ministeri Fiscal consultades per ElNacional.cat apunten que la Fiscalia sol oposar-se a admetre a tràmit una querella si no hi ha “indicis sòlids” o si es basa en informacions periodístiques que no aportin “indicis raonables de delicte”. En aquest sentit, la jurisprudència del Tribunal Suprem és clara: “No serveix la mera aportació de retalls de premsa o similars, sense més constatació o acreditació”.

El document del PP, que els populars no han enviat als periodistes, es basa en les declaracions a un mitjà de comunicació d’un testimoni anònim. Es tracta d’un soci de Víctor de Aldama (l’aconseguidor de la trama Koldo i actualment és a la presó pel cas dels hidrocarburs), que la setmana passasda va assegurar a The Objective que l’octubre del 2020 va portar a la seu del PSOE al carrer Ferraz dues bosses amb 90.000 euros. Serien el primer pagament que la trama dels hidrocarburs hauria abonat presumptament als col·laboradors directes de José Luis Ábalos per a la concessió d’una llicència d’operadora de carburants que els permetés vendre combustible a Espanya. A Gènova, reconeixen que aquest extrem no consta a l’informe de l’UCO que va transcendir la setmana passada i advoquen perquè sigui justament el Jutjat d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional qui investigui aquesta qüestió.

Fonts de la direcció del PP sostenen que si el partit aposta per aquesta estratègia, és que té el convenciment que la querella pot prosperar i que està sustentada per una justificació sòlida perquè tiri endavant. Tanmateix, altres veus de la cúpula de Gènova reconeixen de portes endins que una opció que contemplen és que el jutge arxivi la querella.

La informació és de “tal envergadura i tan greu” que és “raonable que sigui investigada per la justícia”

Després de registrar la querella, Borja Sémper va sostenir que la informació de l’empresari que “afirma haver lliurat bosses de diners en metàl·lic a la seu de Ferraz a canvi de favors polítics és de tal envergadura i tan greu” que els populars consideren que és “raonable que sigui investigada per la justícia”. El portaveu del PP va justificar la necessitat d’obrir una peça separada perquè la “singularitat que evoca el finançament irregular d’un partit requereix una investigació específica”. “Això només s’anirà engreixant, tindrem cada vegada més informació que es desprengui dels sumaris i de la investigació de la Guàrdia Civil i hi haurà més implicats que aniran parlant. Això provocarà que el govern espanyol i el PSOE vagin dessagnant-se cada vegada més”, va concloure.

Pedro Sánchez va acusar el PP “d’enverinar amb desinformació”

Per la seva banda, Pedro Sánchez va acusar el dilluns el PPd’enverinar” la política espanyola amb “desinformació” a causa de la seva “absència de projecte polític”. “Aquest és el món multipolar en què ens ha tocat viure”, va expressar el president del govern espanyol al fòrum ‘World in Progress’ que es va celebrar a Barcelona. “Quan no es té res a oferir, el soroll és l'única cosa que queda”, va reblar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!