La Fiscalia de Madrid ha comunicat a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM)  que s'oposa a l'admissió a tràmit de la querella presentada pel periodista Máximo Pradera contra el magistrat  del jutjat número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado,  i contra el cap de Premsa del TSJM pels delictes de revelació d'actuacions processals declarades secretes i  de revelació de secrets de particular per funcionari públic, segons ha comunicat aquest dilluns el ministeri públic. El jutge Peinado investiga la dona del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de tràfic d'influències i corrupció en els negocis. L’Advocacia de l’Estat, en nom del president socialista, va presentar una querella contra el jutge Peinado al TSJM per prevaricació en assegurar que investiga Begoña Gómez sense indicis i perquè és la dona del  líder del PSOE. Paral·lelament, Pradera  presentar aquesta segona querella.

En el cas de la querella del periodista, la Fiscalia sosté que “aquesta querella sí que aporta bastants indicis per a considerar que la conducta d'uns dels lletrats de l'acusació popular pogués ser constitutiva d'aquest delicte”. Es refereix a Aitor Guisasola, fundador del Movimiento de Regeneración Política de España.
 

Indicis contra un  lletrat de l'acusació

En  l’escrit, la Fiscalia de Madrid assenyala que la querella atribueix al magistrat Peinado l'autoria d'un delicte de revelació de secrets “sense cap prova”. A més, manifesta que l’advocat Guisasola, que exerceix l'acusació popular  en el cas de Begoña Gómez,  ha efectuat la divulgació “sobre el que sí que s'aporten indicis clars de la comissió del delicte previst a l'article 446 del Codi Penal”, tot i que admet que la investigació, en aquest cas, no és atribuïda a aquest Tribunal Superior de Justícia, ja que el lletrat no és aforat en aquest tribunal; és a dir, que el seu cas hauria de ser investigat per un jutjat ordinari.

Respecte al cap de Premsa del TSJM, la Fiscalia subratlla que les notes de premsa “no revelen el contingut de les actuacions, ni comprometen la investigació, i es limiten a donar compte de fites processals a fi de facilitar una informació neutral i objectiva en un assumpte d'evident interès mediàtic”. És més,  el Ministeri Públic hi afegeix que l'actuació del responsable de premsa del tribunal "tampoc encaixaria en els tipus penals inclosos en la querella, encara que hagués seguit les instruccions del magistrat instructor".

Un jutge polèmic

Aquest agost es va informar que l’Advocacia de l’Estat ha ampliat la querella després que el magistrat Peinado afirmés que la negativa a declarar de Sánchez en el cas de la seva dona era motiu per treure "conclusions". L’Advocacia de l’Estat sosté que el jutge fa una “injustícia intrínseca” i realitza “interpretacions forçades o artificioses”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!