L'eurodiputat d'extrema dreta Alvise Pérez ja ha estat denunciat a la Fiscalia pel fundador de l'empresa Madeira Invest Club (MIC), Álvaro Romillo, conegut a les xarxes socials com a 'CryptoSpain'. L'empresa ha afirmat que l'agitador hauria cobrat durant la campanya electoral de les europees 100.000 euros en metàl·lic. Ara, la Secretaria Tècnica de la Fiscalia General de l'Estat ha conclòs que la denúncia contra Alvise Pérez, interposada el 19 de setembre, conté indicis de delicte. Segons informa la Cadena SER, el Ministeri Públic adverteix que es podria haver vulnerat la llei de partits i no descarta altres delictes, com el suborn. 

La Fiscalia preveu remetre aquest mateix dimecres la denuncia i els seus documents a la Fiscalia del Tribunal Suprem. Això es deu al fet que el líder del partit Se Acabó la Fiesta és eurodiputat i, per tant, té aforament parlamentari. D'aquesta manera, és en mans de la Fiscalia del Suprem obrir les diligències de la investigació penal. 

La denúncia de l'empresari de criptomonedes

Tot plegat neix d'una confessió que Romillo ha lliurat a la Fiscalia, en la qual reconeix el pagament en metàl·lic de 100.000 euros a l'aleshores candidat a les eleccions del 9-J. L'empresari de criptomonedes ha presentat documentació que recolza la seva versió. Concretament, converses de WhatsApp on Alvise reconeixia la recepció d'aquests diners i afirmava que els faria servir en actes de campanya, segons informa elDiario.es. El digital detalla que Pérez hauria estat citat a les 16:00 h del 27 de maig i un treballador de l'empresa li hauria donat els diners.

Aquests 100.000 euros provindrien de Madeira Invest, companyia de la qual era responsable Romillo i que està acusada d'estafa piramidal. Alvise hauria rebut aquest pagament per promocionar l'estafa a diferents actes públics. A més d'aquest pagament, Romillo va treballar amb Alvise Pérez per obrir-li quatre wallets, moneders virtuals de criptomonedes, amb els quals podria obtenir pagaments directes dels seus seguidors. 

Què estableix la llei de finançament de partits?

La llei de finançament de partits estableix que una formació política no pot rebre de la mateixa persona donacions superiors a 50.000 euros anuals. Tampoc no estan permeses les donacions de persones jurídiques, com ara una empresa. I les donacions de més de 25.000 euros han de notificar-se al Tribunal de Comptes en un termini de tres mesos.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!