Victòria Álvarez no estarà entre els 200 testimonis citats per la Fiscalia al judici del cas Pujol. Segons recull l'agència EFE, en el seu escrit d'acusació el ministeri Fiscal no sol·licita que se citi a declarar com a testimoni l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola arran de les seves connexions amb el comissari Villarejo malgrat que ella va interposar la denúncia original contra el clan.
El desembre de 2012, Álvarez va denunciar primer davant la policia i posteriorment davant el jutge que havia acompanyat a la seva parella en aquell moment, en viatges a Andorra, en els quals, segons el seu relat, el primogènit de l'expresident portava motxilles amb gran quantitat de bitllets de 500 euros. Una acusació que, segons ella mateixa va reconèixer posteriorment, havia estat instigada pel comissari Villarejo.
Ara, justament és aquesta relació la que fa que no hagi estat cridada a declarar, ja que les defenses podrien emmarcar el seu testimoni en les maniobres de la "policia patriòtica". Aquesta ja va estar a punt de contaminar la causa pel pendrive amb informació dels Pujol que van portar a l'Audiència Nacional, segons van reconèixer els mateixos jutges que van jutjar aquest assumpte. Així i tot, la Fiscalia ha demanat que s'adjunti com a prova documental el DVD de la declaració d'Álvarez i la denúncia que va presentar el 2013 assegurant que les seves comunicacions telefòniques i telemàtiques estaven interceptades.
La fiscalia tampoc cita de la Rosa
La Fiscalia tampoc interessa la declaració com a testimoni de l'empresari Javier de la Rosa, malgrat que una de les qüestions que es dilucidaran en el judici és si Jordi Pujol Ferrusola va cobrar una comissió en una operació vinculada a Grand Tibidabo. Tot i això, igualment sol·licita que s'adjunti la seva declaració incriminant la família com a testimoni documental.
Van ser justament les declaracions de Álvarez i de l'empresari que van facilitar que el 2012 l'Audiència Nacional obrís una investigació al voltant de les activitats econòmiques de Jordi Pujol Ferrussola. Posteriorment, el 2014, la carta de Jordi Pujol on confessava l'existència d'una fortuna oculta a Andorra va fer que un jutjat de Barcelona obrÍs diligències contra la família. Una causa que va permetre expedir comissions rogatòries i obtenir informació bancària sobre els moviments dels seus comptes al Principat i que va acabar unificant-se amb la que tenia en marxa l'Audiència Nacional.
200 testimonis
En canvi, la Fiscalia sí que cita com a testimonis Jordi Puig, germà de l'exconseller Felip Puig; l'administrador d'Hispart, Juan Manuel Parra, condemnat pel cas del Palau de la Música; l'excap de Govern d'Andorra, Òscar Ribas; així com diversos empresaris com Javier Suqué, d'Inverama i un dels amos del grup Peralada; i Xavier Teuler, exconseller delegat de Copisa. També estan inclosos a la llista ex-alts càrrecs del Barça. Es tracta de Carles Tusquets, expresident de la junta gestora; l'exdirectiu del club Jaume Ferrer, que va ostentar el càrrec durant el primer mandat de Laporta; i Jaume Masferrer, directiu i mà dreta de Bartomeu.
En el seu escrit, les conclusions del qual i arguments principals ja va donar a conèixer divendres passat el ministeri públic, la Fiscalia sosté que l'expresident Pujol va aprofitar "la seva posició política per teixir una xarxa de clientelisme conforme a la qual" ell i determinats empresaris afins al partit que liderava, l'extinta CDC, "es repartien els copiosos beneficis procedents de concursos públics la resolució dels quals depenia de les diferents administracions catalanes sota el control de CDC". Després, el patrimoni que guanyava "il·lícitament" s'ocultava a Hisenda i aflorava més tard "mitjançant sistemàtiques operacions de blanqueig en les quals van intervenir els membres de la família Pujol de manera coordinada al llarg de molts anys".