La Fiscalia de  la Comunitat de Madrid s’oposa al fet que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid admeti a tràmit la querella de Begoña Gómez contra el jutge Juan Carlos Peinado per revelació d'actuacions processals declarades secretes, segons han informat fonts del Ministeri Fiscal aquest dilluns. La Fiscalia sí que va informar a favor de la querella presentada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, contra el jutge per prevaricació, en assegurar que investiga Gómez perquè és la seva esposa. Precisament, l’Audiència Provincial de Madrid, en una resolució de la setmana passada, va avalar que el juge Peinado continuï investigant Begoña Gómez pels delictes de tràfic d’influències i corrupció als negocis. I li va reiterar les limitacions que li va imposar el maig passat: fora de la investigació tot el relacionat amb Globalia i les ajudes a Air Europa.

 El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ja va rebutjar la tercera querella presentada contra el jutge Peinado, en aquest cas  del periodista Máximo Pradera per revelació de secrets. En el cas de la querella del periodista, la Fiscalia també es va mostrar contrària a admetre-la.

Són apreciacions "subjectives"

En el seu informe, la fiscal superior, Almudena Lastra de Inés, exposa que tot i que la instrucció del jutge Peinado és "inusual", a poc a poc, ha anat proveint i resolent els recursos de les parts en el cas de Begoña Gómez. Hi afegeix que “els altres indicis als quals es refereix la querella (buscar un impacte polític i social o un desmesurat afany de protagonisme) són meres apreciacions subjectives de part interessada òrfenes de suport fàctic concret”.

Queixa de la Fiscalia al tribunal

Amb tot, la fiscal exposa que va sol·licitar que s'obtingués testimoniatge “íntegre” de les actuacions en paper a fi de tenir un coneixement “ple” de l'actuat abans de pronunciar-se sobre l'admissió a tràmit de la querella; és a dir que s'incorpori tot el que s'ha instruït al TSJC de Madrid. La fiscal es queixa que la sala civil i penal del TSJ de Madrid ho va rebutjar, i  ni li va donar més temps per analitzar-ho.

La fiscal hi afegeix que comparteix amb la querellada Begoña Gómez "la inusual forma de portar la instrucció del jutge" Peinado, ja que té força recursos de les parts pendents de resoldre. Això no obstant, la Fiscalia manifesta que "davant aquesta negativa (del tribunal) entén que en aquest moment i amb els indicis i arguments jurídics que s'aporten en aquesta querella (…), no es donen els pressupostos legals exigits per a la seva admissió a tràmit”.

Valida la querella de Sánchez

Per contra, de la querella presentada per l'Advocacia de l'Estat en nom del president del govern espanyol, la fiscal superior sosté que "en aquesta querella sí que s'aporten indicis que aquesta actuació concreta del magistrat pogués obeir a fins aliens al correcte exercici de la funció judicial".

Sánchez va denunciar que el jutge Peinado havia forçat prendre-li declaració a la Moncloa com a testimoni, quan la llei li ho permet fer per escrit. La seva intervenció -on s'acollia al dret a no declarar contra la seva dona- va transcendir als mitjans de comunicació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!