Nou intent de la fiscalia per impedir que el president espanyol, Pedro Sánchez, declari presencialment com a testimoni a la causa de la seva esposa, Begoña Gómez. Segons informa laSexta, aquest dilluns la fiscalia presentarà novament un recurs contra la providència dictada el passat divendres pel jutge, Carlos del Valle. En l'escrit que presentarà la fiscalia rebutja el posicionament del jutjat, que no ha deixat declarar per escrit a Sánchez. 

És la primera vegada que un jutge es desplaçarà a La Moncloa per prendre declaració com a testimoni a un president del Govern en exercici, en una decisió recorreguda per la Fiscalia i la defensa de Begoña Gómez, que entenen que s'ha d'anul·lar o, en tot cas, dur-se a terme per escrit perquè són fets relacionats amb el càrrec de cap de l'Executiu. Aquests recursos encara no han estat resolts.

Declaracions de Barrabés i Goyache

Aquest dilluns, el cas de Begoña Gómez està marcat per la declaració de dos investigats que abans eren testimonis —l'empresari Juan Carlos Barrabés i el rector de la Universitat Complutense, Joaquín Goyache— i a tres persones més en qualitat de testimonis.

Interrogarà com a investigat l'empresari Juan Carlos Barrabés, sobre el qual gira la investigació per determinar si Begoña Gómez va incórrer en tràfic d'influències i corrupció als negocis. Barrabés ja va declarar com a testimoni i va dir al jutge que no recordava gaires de les coses que li preguntava, encara que sí que va assegurar que es va reunir diverses vegades amb la dona de president a La Moncloa i que dues vegades també hi va ser present el cap de l'executiu. Després d'aquesta declaració, el magistrat el va imputar a la causa i el va tornar a citar, ja amb aquesta condició, per a aquest dilluns.

El mateix va passar amb el següent investigat a qui Peinado prendrà declaració, el rector de la Universitat Complutense, Joaquín Goyache, que també va declarar abans com a testimoni i va assegurar que no hi va haver irregularitats en la contractació de Gómez.

Aquest dilluns el jutge també vol escoltar la versió de tres testimonis: el president de l'Institut d'Empresa, Diego del Alcázar; el conseller delegat del grup Barrabés, Luis Miguel Ciprés, i el director de la Fundació Esport Jove del Consell Superior d'Esports (CSD) Félix Jordán d'Urríes, a qui un advocat aliè a la causa va identificar en un escrit com la persona que va posar en contacte Begoña Gómez amb Barrabés.
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!