S'eixampla l'escletxa entre l'extrema dreta espanyola i els cossos policials, una esquerda que s'ha forjat a través de les càrregues dels antiavalots contra els manifestants —molts d'ells obertament feixistes i portant símbols neonazis— que s'han concentrat davant la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid durant les darreres dues setmanes per protestar contra l'amnistia i contra la investidura de Pedro Sánchez. Ara, el conflicte es manifesta en forma de foc amic entre dos espais en els quals no sol haver-hi gaires desavinences: els sindicats policials i Vox.  El sindicat del Cos Nacional de Policia espanyol UFP ha denunciat "coaccions amb to amenaçant" del diputat de Vox Javier Ortega Smith durant la protesta d'aquest dijous a la nit a Ferraz.

La Unió Federal de Policia afirma que Ortega Smith es va apropar als antiavalots de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) i es va dirigir a ells "en un to amenaçant" i "abusant de la seva condició de diputat, va tractar de dirigir i coaccionar les actuacions policials per acomodar-les als seus interessos", denuncien. Uns fets que el sindicat policial considera "de summa gravetat". "Ni el senyor Ortega ni cap diputat tenen autoritat per amenaçar, coaccionar o intentar dirigir cap treball de la policia", apunten en un comunicat emès a través de les xarxes socials. 

"Només tracta d'obtenir benefici polític a costa nostra"

"Ens hauria agradat veure el senyor Ortega Smith presentar-se amb la seva credencial de diputat a la plaça Urquinaona o a les manifestacions d''envolta el Congrés' a arengar-nos de la mateixa manera que ho va fer ahir, però en aquells casos, com ara, la policia li importava molt poc i només tracta d'obtenir benefici polític a costa nostra", assenyala el sindicat policial, que recorden al diputat ultradretà que "aquests policies són els mateixos que defensaven el seu cap, el senyor Abascal, quan l'apedregaven en un míting a Vallecas, però llavors érem els bons". 

El sindicat policial assegura que "instrumentalitzar la tasca de la policia, segons qui estigui rere de les pancartes, és un greu error que, sense dubte, comportarà un cost polític per a Vox, com també ho està tenint per al Govern". I tanquen el comunicat advertint que "ningú ha de venir a dir-nos com hem de fer la nostra feina". "Ni abans érem els 'piolins' de Fernández Díaz, ni ara som els esbirros de Grande-Marlaska", conclouen.