Foc Nou, la candidatura liderada per l'exconseller Alfred Bosch i l'exdiputat Jordi Orobitg, ha carregat contra les dues candidatures oficialistes, després de les noves informacions en les quals apunten que Marta Rovira va demanar treure profit dels cartells contra els Maragall i "arrencar vots de solidaritat". En una piulada, aquesta candidatura lamenta els fets i condemna la “batussa” entre, Militància Decidim, la candidatura liderada per Oriol Junqueras i Nova Esquerra Nacional, la candidatura que encara no compta amb un lideratge, però té el suport de la diputada al Congrés Teresa Jordà; la fins ara portaveu de la formació, Raquel Sans, o l'alcalde de Manresa, Marc Aloy i la diputada Alba Camps. "Foc Nou ens assabentem pels mitjans del nou capítol d'uns fets lamentables que són a la motxilla de les dues opcions oficialistes. Expressem tristor, estupefacció i condemna. Ara cal serenitat, esclariment, conseqüències i, sobretot, fer net de debò. Això és el que ens mou", asseguren la candidatura que opta a dirigir Esquerra Republicana en el Congrés del partit el pròxim 30 de novembre. 

Amb tot, Foc Nou es reivindica cop a opció renovadora. "Tot plegat ens referma en la determinació de presentar una proposta regeneradora com a alternativa constructiva a les batusses entre dues opcions que n'eren una fins fa quatre dies. La militància en som víctimes. Ara, més que mai, #FocNou!", assegura la candidatura liderada per Alfred Bosch i Jordi Orobitg

La indignació de Miquel Pueyo

De fet, la candidatura de Foc Nou també ha repiulat una piulada de l'exalcalde d'ERC de Lleida, Miquel Pueyo, que s'ha mostrat indignat amb les noves informacions que han sortit a la llum. "Les informacions aparegudes sobre els atacs de falsa bandera dins d'ERC agreugen el meu sentiment personal de vergonya i indignació, després de trenta-sis anys de militància republicana en un partit que ha estat històricament de trajectòria impol·luta", ha dit Pueyo en una piulada a X. 

L'exbatlle lleidatà ha reivindicat que l'actual direcció d'Esquerra Republicana ha de portar "fins on calgui" la investigació d'aquests fets que ha quedat "congelada". "Ha de prendre les mesures internes i externes que calgui i ha de facilitar una explicació pública completa i detallada, sense esperar noves filtracions del tipus que siguin", reivindica Miquel Pueyo.

Les noves informacions apunten a Rovira

I és que aquest mateix dilluns El Nacional.cat ha explicat quina va ser la reacció que va tenir Marta Rovira, des de Suïssa, quan va ser coneixedora de la campanya contra Pasqual i Ernest Maragall amb cartells sobre l'alzheimer. Rovira va demanar explotar la campanya dels cartells per "arrencar vots de solidaritat". En converses privades que van tenir membres de la direcció dels republicans en un grup de Signal, el partit va intentar treure profit de la campanya quan es va saber que s'havia executat i que s'havia fet des de les seves pròpies files, simulant un atac de falsa bandera. La idea de la direcció republicana era situar l'aleshores candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernesta Maragall en el debat públic, ja que en aquell moment les enquestes el donaven per sota de Xavier Trias, de Junts, i Jaume Collboni, del PSC.

Concretament, Marta Rovira va assegurar que "és una campanya tan agressiva que si la denunciem públicament potser arrenquem uns quants vots de solidaritat", tal com es pot llegir en una captura de pantalla, a la qual ha tingut accés aquest diari. Aquest missatge va ser enviat després que un dels caps locals d'Esquerra a Barcelona n'enviés les imatges. La portaveu parlamentària Marta Vilalta també va dir que era "molt fort", en el mateix canal. Més tard, Rovira va dir que calia denunciar els fets.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!