Foc Nou és el nom de la tercera candidatura que irromp en la cursa per aconseguir la presidència d'ERC. A través d'un compte a X, la nova candidatura, que aspira a disputar-se la presidència del partit republicà amb la llista que encapçala Oriol Junqueras i la de la Nova Esquerra Nacional (NEN) de l'entorn de Marta Rovira, ha informat que els detalls del projecte i l'equip es presentaran formalment "aviat". Entre els promotors d'aquesta candidatura hi ha l'exconseller Alfred Bosch i l'exdiputat republicà Jordi Orobitg, segons ha pogut confirmar ElNacional. En la mateixa línia, a través d'X, els promotors de la candidatura afirmen que "a hores d'ara, només podem avançar que estem treballant intensament" en la candidatura. Així mateix, fan una crida -prometent confidencialitat- a militants del partit que vulguin "recuperar la il·lusió" a contribuir en el projecte. Foc Nou es presenta com un grup de militants republicans "de tot arreu" que vol "crear una candidatura realment regeneradora" amb la voluntat de "donar un cop de timó" al partit.

 

La irrupció d'aquesta nova candidatura es coneix un dia abans que un altre sector del partit, crític amb la direcció actual, el Col·lecitu Primer d'Octubre, es reuneixi per a decidir aquest dissabte si presenta una candidatura a la presidència de l'organització. De moment, Foc Nou es defineix com la tercera via que es proposa fer d'ERC novament "un partit guanyador amb independència i justícia social, honestedat i no pactant sistemàticament amb l'espanyolisme".

ERC celebrarà el pròxim 30 de novembre el seu congrés nacional en el qual haurà de debatre el nou rumb del partit després de les diverses patacades electorals i la pèrdua de la presidència de la Generalitat. El partit es troba en un moment delicat amb diferents sectors que es disputen el lideratge i que enfoquen el futur a través de prismes diversos. L'organització de Junqueras afronta també la polèmica per les campanyes de falsa bandera que es van destapar amb la publicació del cas dels cartells contra els Maragall i els malalts d'Alzheimer. En aquest context, diversos sectors del partit impulsen moviments de renovació, que els permetin superar també el desgast que els ha generat les negociacions amb els socialistes espanyols i el fet d'haver estat decisius per al retorn del PSC al Palau de la Generalitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!