1. Els equilibris de Gallego
A Comissions Obreres tenen el galliner esvalotat. El seu secretari general, Joan Carles Gallego, que volia passar de puntetes per les plebiscitàries, ha hagut de sortir del cau per criticar el discurs de la por contra l'independentisme que fomentaven fins i tot els seus socis de Madrid. Si en un primer moment Gallego posava al mateix cistell les "amenaces" de la banca amb la "il·lusió màgica" del discurs independentista, ara ha canviat el discurs. Independentistes de CCOO i Sindicalistes de CCOO signem per la independència, que han emès un comunicat demanant el vot per Junts Pel Sí i per la CUP, han posat el crit al cel i han obligat Gallego a matisar la seva posició d'outsider. Gallego ha piulat la resolució del darrer congrés i una entrevista en la qual demana preparar els treballadors per a qualsevol escenari de futur".
2. Batussa Foment-Generalitat
Les diferències entre la patronal Foment del Treball i l'actual govern de la Generalitat van més enllà del procés. En aquesta campanya electoral la tibantor entre la institució política i la patronal ha entrat en una fase de màxima tensió. La gota que ha fet vessar el got és un Decret, concretament el 206/2015, promogut pel Departament d’Empresa i Ocupació, que canvia les normes de representativitat de les organitzacions empresarials. Un canvi que no ha fet gens de gràcia a la patronal de la gran empresa i d'empreses concessionàries perquè interpreten que retalla drets de representació de les organitzacions empresarials de Catalunya. Foment ha emès un comunicat en què acusa la Generalitat de "trencar el diàleg social" i de retirar-li la condició de ser "l'organització empresarial més representativa". El departament de Felip Puig no s'ha arronsat i ha contraatacat amb un altre comunicat en què apunta que el "marc de relacions laborals català és més ric i va més enllà" que Foment. A més, reivindica que el nou sistema de validació de la representació empresarial és "més senzill i democràtic".
3. Que vénen els russos!
Un dels detalls que va passar per alt del debat entre el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel García Margallo, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, és la menció a Ceuta. El ministre va reconèixer que a la possessió espanyola a l'Àfrica s'hi aturen a repostar els vaixells de l'armada russa, tot i que Espanya forma part de l'OTAN. La darrera va ser el 26 d'agost, quan un remolcador i un submarí de la classe Kilo van fer parada i fonda al moll Espanya del port de Ceuta.
4. Ficar-se en un esbarzer
5. Simbòlica seu electoral de l'ANC
L'ANC passarà la nit electoral a la parròquia de Sant Medir, al barri de Sants. Un lloc de força valor simbòlic de les lluites progressistes. En aquesta església s'hi va fundar el 1964 la Comissió Obrera Nacional de Catalunya i, el 1976, s'hi va refundar la CNT. L'ànima social de l'ANC triomfarà la nit del 27-S.
6. Pisarello pateix la catalanofòbia
Gerardo Pisarello, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, ha estat protagonista accidental de la baralla de les banderes al balcó de l'Ajuntament. Pisarello ha intentat evitar que el cap de files del PP al consistori, Alberto Fernández Díaz, hissés una bandera espanyola. La reacció de Pisarello ha generat una allau de tuits catalanofòbics a les xarxes.
7. Exèrcit català: 25.000 homes
Miquel Puig, doctor en Economia i amb una llarga experiència a l'administració, està de gira per presentar el seu darrer llibre Un bon país no és un país low-cost (Edicions 62, 2015). El 24 de setembre el va presentar a L'Oracle de Catalunya Ràdio, on va quantificar en 25.000 efectius l'exèrcit que hauria de tenir Catalunya si arriba a ser un país independent.
8. Més 'Zetas' al carrer el 27S
El cap de setmana electoral el Cos Nacional de Policia incrementarà la presència dels cotxes radiopatrulla Z, sobretot per l'àrea metropolitana. Aquests cotxes "z" són els retolats amb la bandera espanyola i la nomenclatura de la policia espanyola. El nom de "z" prové que antigament s'identificaven per ràdio com a Z més un número, com ara Z-100 o Z-200, per diferenciar-los del K, el codi dels que anaven camuflats de paisà.
9. Postres de músic
La CUP, que ja va triomfar amb el vídeo de campanya, ara ho vol petar amb les preses falses. /// Un secret: com poden compartir faristol Miquel Iceta i Pedro Sánchez. /// Hi ha una altra votació en marxa i l'organitza la NASA: hi ha vida més enllà del 27S o potser més enllà de la Terra.