L'expresidenta del Parlament i presa política indultada, Carme Forcadell, ha publicat al seu Twitter que ha rebut un ofici del Ministeri de Justícia en el qual li comuniquen el recurs d'Enric Millo (PP), exdelegat del govern espanyol a Catalunya, contra el seu indult i la resta de presos polítics. Precisament va rebre aquesta comunicació aquest divendres, 1 d'octubre, coincidint amb el quart aniversari del referèndum. Davant d'aquest recurs, Forcadell es pregunta "quan s'acabarà la venjança".
D'altra banda, el nom que figura a la notificació que ha rebut la també expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana és "Carmen". En aquest sentit, Forcadell recorda que "el meu nom és Carme, però ja sabeu que a Espanya només hi ha una llengua".
Davant d'aquest recurs contenciós administratiu que ha interposat Enric Millo, se li comunica que "com a part interessada" del procediment relatiu a la sentència del procés, se l'emplaça per tal que pugui "comparèixer i personar-se a la Secció Cinquena de la Sala Tercera del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem en un termini de nou dies".
El recurs de Millo contra els indults
Durant la darrera setmana d'agost, el líder del Partit Popular, Pablo Casado, va anunciar que l'actual secretari general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia, Enric Millo, presentaria un recurs contra la mesura de gràcia que Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa van rebre el passat 23 de juny. Ara, a principis d'octubre, comencen a arribar les notificacions d'aquest recurs a les parts interessades, tal com ha exposat aquest dissabte Carme Forcadell.
A banda de Millo, també va haver alguns dirigents de Ciutadans i Vox que van presentar de manera immediata, poc després de la concessió dels indults, un recurs per tal que quedessin suspesos cautelarment aquests reials-decrets relatius a la mesura de gràcia. A mitjans de juliol, la Secció Cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del TS comunicava que desestimava aquestes peticions. Encara que no entraven en el fons de la qüestió, els magistrats valoraven que ara "no concorrien les circumstàncies" per adoptar aquestes mesures cautelars.
Els indults que va concedir el govern espanyol són reversibles i, en una línia similar a aquesta, s'expressaven els magistrats: "L'aplicació de l'indult, i la no suspensió, no impedeix, si així es declara en una eventual sentència favorable a les pretensions dels recurrents, el compliment en el seu moment de la pena de privació pendent, de manera que amb l'execució de l’indult no es produeixen conseqüències o situacions de difícil reversió que puguin fer perdre la finalitat legítima al recurs".