Alguns comptes a les xarxes de l’ecosistema ultraespanyolista havien convocat per aquest dimarts al vespre una manifestació a les portes de Ferraz, amb la idea d’escalfar motors per al novembre. Perquè ‘Núcleo Nacional’ ja ha fet pública la seva intenció de tornar a celebrar el pròxim mes mobilitzacions davant la principal seu del PSOE com les de l’any passat, aquelles protestes contra l’amnistia i els pactes de Pedro Sánchez amb Junts i ERC que van acabar amb càrregues policials. El cas és que la posada a prova d'aquest dimarts ha estat un fracàs. Només un centenar d’ultres s'han apropat fins a les proximitats de la caserna general socialista per cridar consignes franquistes, racistes i tot un reguitzell d’insults contra el president del govern espanyol, la seva esposa i alguns dels seus ministres.

Les banderes amb l’àguila franquista han tornat a passejar-se per la cruïlla dels carrers Ferraz i Marqués de Urquijo. En l'últim any, la política espanyola ha viscut nous episodis, com per exemple l’esclat del cas de corrupció de Koldo, en el qual tot indica que José Luis Àbalos també estaria implicat. És per això que els ultres han incorporat nous lemes. Els manifestants d'aquest dimarts han corejat consignes com “Policia, detén al ladrón, se llama Pedro Sánchez Pérez Castejón”, “Dónde están los lingotes en la sede de Ferraz”, “Zapatero, te odia el mundo entero", “Si es morito, no hay delito”, “España cristiana y no musulmana” i “Esa lechera a la frontera”, entre d’altres. Alguns dels assistents a la convocatòria es passejaven pel carrer fantasiejant amb la tornada a Espanya d’un dictador com Francisco Franco, i d’altres admeten que no hi havia tanta gent als carrers com esperaven.

Qui sí que té més números d’omplir amb més èxit els carrers és el grup nascut amb el nom ‘Noviembre Nacional’ —perquè les mobilitzacions a la seu de Ferraz van començar l’onzè mes de 2023— i que actualment s’anomena ‘Núcleo Nacional’. Aquest dilluns van publicar a Twitter la convocatòria d’una nova manifestació a la seu del PSOE el vespre del 9 de novembre de 2024. Proposen una marxa que vagi des de la madrilenya plaça d’Espanya fins a la caserna general socialista. “Tornada a l’origen, tornada a Ferraz”, diu el missatge publicat a la xarxa social d’Elon Musk. En el vídeo que s’hi adjunta apareixen imatges de les càrregues policials que van produir-se fa uns anys, i també els rosaris que resaven els ultres a les proximitats de la seu del PSOE. També apareixen aquelles banderes foradades en què eliminaven l’escut de la rojigualda, així com el símbol de la doble ‘N’, en referència a les inicials de ‘Noviembre Nacional’ i també amb una clara similitud a l’esvàstica nazi.

El vídeo enumera també els motius pels quals els ultres haurien de sortir als carrers. Una de les primeres consignes és, irònicament, el principal cavall de batalla de l’esquerra espanyola: “Lloguers impagables, inseguretat als carrers, degeneració, amnistia, alliberament de terroristes, immigració sense control i circ dels polítics corruptes”. El missatge de Twitter s’acaba amb un senzill “Tic, tac”. Als comentaris d’aquesta publicació apareixen membres d’aquests grupuscles ultres, i publiquen comentaris del tot radicals i feixistes: “Arriba España”, “La guerra contra esos masones solo la vamos a ganar orando” i “No parar hasta conquistar”, són alguns dels lemes que hi apareixen escrits.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!