L'expresident de la Comunitat Valenciana durant dues legislatures —entre 2003 i 2011—, Francisco Camps, ha tornat a manifestar la seva voluntat per tornar a la primera línia política després de quedar absolt al mes de maig al judici per la trama Gürtel. "És qüestió de temps, vindrà una oportunitat segur", ha assegurat en una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio. Camps ha reconegut que no ha tingut converses per tornar a la política, tot i que, ha detallat que va parlar amb el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, en el moment que va quedar absolt. Segons ha explicat li va traslladar a Feijóo la seva il·lusió per tornar a la primera línia política després de 15 anys de periple judicial. "És qüestió d'esperar. Tinc tot el temps del món", ha assegurat confiant que li arribarà una "oportunitat" perquè "tinc ganes, experiència i vocació de futur". Tanmateix, ha deixat clar que no serà candidat a la Generalitat Valenciana. 

Atacs a Sánchez i Puigdemont

Francisco Camps ha destacat el seu paper renunciant a la presidència de València, i ha marcat la diferència entre la seva actitud i la del president Sánchez i Puigdemont. Segons ha dit, ell va dimitir de manera voluntària del càrrec a la presidència de la Generalitat Valenciana per defensar-se davant els tribunals i, en canvi, ara Sánchez no respon les preguntes dels jutges i Puigdemont se'n va anar a Waterloo. D'altra banda, ha qualificat "d'immoral i deshonest" que la fiscalia anticorrupció hagi presentat recurs contra la seva absolució. "He estat víctima de la persecució de la fiscalia anticorrupció", ha denunciat. En aquest sentit, ha afirmat que "després de 3 magistrats de l'Audiència Nacional, després de 5 anys d'instrucció, pràcticament 1 any a la banqueta de l'Audiència Nacional, que la Fiscalia Anticorrupció encara continuï amb la idea de fer possible que jo no tingui la més mínima possibilitat de jo estar en tranquil·litat i en normalitat, em sembla que no és moral, és una immoralitat de primer nivell. No té sentit". 

Retorn a la primera línia

Des de la seva absolució, Francisco Camps ha manifestat la seva voluntat per tornar a la primera línia política. Des del primer moment, va mostrar la seva il·lusió per tornar a les files del PP, el passat mes de juny en una entrevista a RTVE, va afirmar "estic amb molta força i moltes ganes" i va assegurar que després de parlar amb Feijóo "vam quedar que parlaríem en el moment oportú". Camps sempre ha defensat la seva innocència així com la decisió de presentar la seva dimissió el 2011 arran de la imputació. En la mateixa entrevista, va deixar clar que el seu partit no li va demanar en cap cas que marxés i ho va decidir per voluntat pròpia. "Jo vaig parlar amb el president", que aleshores era Mariano Rajoy. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!