L'expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps ha protagonitzat aquest dilluns una disputa amb el director de la Cadena Ser al País Valencià, Bernardo Guzmán. L'expolític ha format part de la tertúlia del programa Les notícies del matí de la televisió valenciana, À Punt, on han participat periodistes de diferents mitjans. El conflicte s'ha iniciat al torn de preguntes, quan l'expresident s'ha negat a contestar-ne una que venia de Guzmán sobre la relació del govern valencià amb l'entramat de corrupció Gürtel. "Hi pot haver una responsabilitat, tot i que sigui innocent judicialment", ha assenyalat el periodista, que ha recordat que la investigació es va encetar a València i sota la presidència de Camps.

Camps acusa Guzmán d'atacar-lo "personalment i políticament" des de fa quinze anys

Ha estat en aquell moment que Camps, visiblement afectat, ha acusat el periodista de tenir l'ull posat a sobre del polític des de fa més d'una dècada. "En la sentència no diu això", ha contestat, tot afegint: "No li permeto parlar per molts motius. Per què està aquí avui? Jo a aquest senyor no li contestaré, no tenia ni idea que vostè venia". Camps, que ha pres el torn de paraula a Guzmán, ha afirmat que el periodista l'"ataca personalment i políticament des de fa quinze anys" i li ha prohibit que parli d'ell davant seu. A partir d'aquí, la discussió s'ha allargat uns minuts més i Camps ha dit que mai li han donat l'oportunitat de defensar-se i ha afegit que és per aquest motiu que, ara que no és president, no contestarà les preguntes del periodista.

"Vostè ja no mana aquí, no és el president de la Generalitat"

Quan el periodista de la Cadena Ser ha volgut reprendre el torn de paraula, Camps l'ha tallat dient que "ha atacat la democràcia des de la seva ràdio permanentment" i que no té dret a rèplica. A propòsit d'això, el periodista li ha etzibat una contundent frase que ben segur recordarà una temporada: "Vostè ja no mana aquí, no és vostè el president de la Generalitat". La resposta de Guzmán ha anat més enllà i ha acusat l'expresident d'"utilitzar el personal de la televisió" en benefici propi. L'enganxada ha arribat al punt més àlgid quan Guzmán li ha dit a Camps que no tornarà a la primera línia política encara que ho intenti perquè el Partit Popular, la formació amb la qual va presidir el País Valencià, "no el vol"

El presentador de l'informatiu, Òscar Martínez, ha hagut de frenar els dos convidats i recordar que la segona part del programa compta amb una tertúlia on es conviden periodistes d'altres mitjans perquè facin preguntes al convidat de torn. També ha explicat que Guzmán ve cada dilluns. "Doncs he tingut mala sort", ha dit Camps després de l'explicació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!