L'expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, ha mostrat la seva solidaritat i comprensió amb l'esposa de Pedro Sánchez, Begoña Gómez, després que hagi estat citada a declarar com a investigada el pròxim 5 de juliol per presumpte tràfic d’influències i corrupció al sector privat. En una entrevista a El Independiente, el popular ha assegurat que tothom "sigui d'on sigui i vingui d'on vingui" que estigui relacionat amb un tema com aquest "tindrà la meva comprensió i solidaritat. Jo no sé si ells amb mi. Tant me fa". En aquest sentit, Camps ha afirmat que ell sap el que suposa ser acusat d'un presumpte cas de corrupció "jo sé el que deuen estar vivint avui en aquesta casa", ha afegit. Una jornada que, segons l'expresident valencià, estarà basada a parlar amb advocats "mirar la premsa cada dia, això ho sé perfectament". Per concloure, ha reiterat la seva "solidaritat absoluta perquè, abans de res, són éssers humans". 

Begoña Gómez, citada com a investigada

El jutjat d'jnstrucció número 41 de Madrid ha citat a declarar en qualitat d'investigada Begoña Gómez per al pròxim 5 de juliol a les 10.00 h en el marc de les diligències prèvies d'un presumpte cas de corrupció al sector privat i tràfic d'influències. El requeriment arriba després que a l'abril aquest mateix tribunal obrís diligències contra Gómez per les seves suposades relacions amb diverses empreses privades, com Globalia o Air Europa, que van rebre fons i contractes públics de l'executiu espanyol durant la pandèmia. La investigació es va iniciar arran d'una denúncia presentada pel sindicat Manos Limpias, al qual es va afegir posteriorment l'entitat ultra Hazte Oír.

La carta de Pedro Sánchez

La citació de Begoña Gómez va marcar la jornada política d'aquest dimarts, mentre que des del govern espanyol ho veuen amb "estranyesa i tranquil·litat", el Partit Popular considera que "no és fang, és corrupció a la Moncloa". La número dos del partit, Cuca Gamarra, va escriure a les seves xarxes socials "No hi ha carta 'fake' ni cortina de fum que tapi que la dona de Sánchez està investigada per signar cartes de recomanació perquè el govern adjudiqui contractes a empresaris amics". 

La valoració de Pedro Sánchez va arribar una mica més tard, i de nou, en forma de carta a la ciutadania. Sánchez ha criticat la decisió d'un jutge de Madrid d'anunciar la citació com a investigada de la seva dona en plena campanya electoral. "Aquests pròxims dies, vostè serà testimoni d'una acurada coreografia dissenyada per la coalició ultradretana per intentar condicionar les eleccions i debilitar el govern", ha alertat el cap de l'executiu en una carta de dues pàgines que ha penjat aquesta tarda a les xarxes. En la seva missiva a la ciutadania, Sánchez també remarca que la decisió de continuar al càrrec és "més ferma que mai" malgrat els atacs i les acusacions llançats repetidament contra ell i la seva família.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!