Una denúncia per assetjament ja s'està escoltant al Tribunal Superior de Londres, segons informa el diari alemany Frankfurter. Tot i que els advocats de Joan Carles I havien al·legat a la seva immunitat com a cap d'estat, però va ser en va. Corinna Larsen l'acusa d'haver estat vigilada i amenaçada per ell. L'empresària alemanya, que va estar casada amb Johann Casimir zu Sayn-Wittgenstein-Sayn fins al 2005 i des de llavors porta el seu cognom, demana una indemnització. Joan Carles I defensa la seva innocència i espera evitar-se la cita judicial. L'emèrit ja no pot "amagar-se darrere la seva posició, el seu poder o els seus privilegis", segon ha informat un comunicat de la defensa del querellant: "Els fets indignants d'aquest cas finalment s'estan posant davant la justícia". 

Immunitat denegada

El passat mes de març, la justícia britànica li va denegar recórrer la immunitat al rei emèrit espanyol. Ara mateix, l'única escletxa que li queda al monarca és demanar el permís per recórrer un altre dictamen i fer-ho directament davant la Cort d'Apel·lació. És l'estratègia que els mateixos advocats de l'emèrit ja han confirmat que tiraran endavant. L'emèrit ja havia sortit ben parat de la justícia suïssa i espanyola, i la britànica era el darrer escull que li quedava. Tot rau de la demanda que la seva examant Corinna va interposar i on l'acusava de ser l'autor de diversos assetjaments que hauria rebut des del 2012 fins a l'actualitat a través de persones al servei del monarca. Per tot plegat, la defensa de l'examant constata que ha viscut amenaçada ella però també els seus fills. El passat 6 de desembre es va donar el tret de sortida i el 7 es va celebrar l'audiència al Tribunal Superior de Justícia anglès. La demanda de Corinna ataca diferents fronts. D'una banda, aspectes de reputació, perquè Corinna assegura haver-se sentit atacada per Joan Carles I. En l'escrit de 32 pàgines cita adjectius com "lladre" i assegura que l'emèrit l'havia definit amb aquesta paraula les seves amistats i cercles més íntims lligats a homes de negocis. Izquierda Unida (IU) no s'ha volgut conformar amb les decisions de la justícia espanyola sobre Joan Carles I i ha decidit recórrer al Tribunal d'Estrasburg la negativa d'investigar els presumptes delictes de l'emèrit, ja que consideren que es vulneren dos drets, tal com assegurava aquesta setmana El diario.es

Plans per tornar a Espanya 

Sembla que el rei emèrit ja estaria contant els dies per tornar d'Abu Dhabi. Així ho relatava fa només unes setmanes la seva biògrafa, Laurence Debray, en una entrevista que recollia  Der Spiegel, on assegurava que el borbó vol tornar al seu país d'origen "com més aviat millor". Debray ha relatat que es va trobar amb ell fa un mes aproximadament i que Joan Carles I està meditant de quina forma poder tornar a Espanya després de tot l'enrenou i la polèmica que ha envoltat la seva figura. El possible retorn del monarca espanyol és xocant, ja que fa només unes setmanes, en una carta pública de la Casa Reial, va anunciar que volia continuar vivint a Abu Dhabi per motius "que són privats", però que volia visitar la seva terra "freqüentment" per veure a la seva família. L'emèrit, que ja té vuitanta-quatre anys, ha estat objecte de nombrosos escàndols, que es van intensificar des de la seva abdicació el 2014. Entre altres casos, es tractava de "regals" qüestionables de milions d'euros procedents d'Aràbia Saudita i denúncies de blanqueig de capital. L'aleshores rei Abdullah de l'Aràbia Saudita va dipositar una suma d'uns 100 milions de dòlars en un compte bancari suís al qual Joan Carles tenia accés. Per Setmana Santa, habitualment, la família reial passava les vacances tots plegats, però aquest any l'emèrit està gaudint de la companyia de la seva família a Abu Dhabi, on Joan Carles es va traslladar l'agost de 2020 després d'abandonar Espanya. En concret, l'emèrit ha rebut la visita de les seves filles, la Infanta Elena i la Infanta Cristina, així d'alguns dels seus nets, però no del rei Felip VI. 

 

El rei emèrit rep la visita de la seva família a Abu Dhabi / Europa Press