Front comú contra Gabriel Le Senne (Vox) per l'escàndol al Parlament balear, sense el PP. L'endemà que el president de la cambra estripés una foto d'Aurora Picornell (afusellada pel franquisme), la pressió social, política i mediàtica contra Le Senne s'ha incrementat. Això sí, el Govern de Marga Prohens ha descartat demanar la dimissió pel "poc afortunat" comportament del dirigent d'ultradreta, segons el portaveu popular, Toni Costa. 

Com ja és habitual, una bona part de la comunitat educativa de Mallorca s'ha sumat a la condemna contra el president ultra del Parlament i han reivindicat la figura tant de Picornell com de les Roges del Molinar. Docents de l'IES Capdepera, l'IES s'Arenal o l'IES Puig de sa Font de Son Servera han compartit imatges a les xarxes socials com a protesta contra Le Senne.

D'altra banda, la Plataforma per la Memòria Democràtica ha convocat una nova concentració per dijous davant del Parlament per exigir la dimissió de Le Senne, davant "l'atemptat contra la memòria de les víctimes del franquisme". En un comunicat, l'entitat ha condemnat la conducta "intolerable" del president de la cambra, que "ha deshonrat públicament la institució representativa dels ciutadans de les illes Balears". També ha demanat al Parlament que el destitueixi'n si no dimiteix i ha exigit a la presidenta Prohens que "trenqui els acords vergonyosos d'investidura amb el partit neofranquista i antidemocràtic Vox".

L'oposició al Parlament també s'ha mogut durant les últimes hores i, més enllà de demanar la seva dimissió i carregar contra la connivència del PP, ha activat el mecanisme per apartar el president per "negligència". El PSIB, Més per Mallorca, Més per Menorca i Unidas Podemos han presentat una moció de remoció de Le Senne i han demanat que es convoqui un ple extraordinari per debatre-la i votar-la. De la mateixa manera, el govern espanyol ha anunciat que estudia mesures legals contra el dirigent ultradretà. "Estudiarem les accions legals que es poguessin correspondre més enllà de la denúncia política que estem desenvolupant, perquè sens dubte està absolutament fora de lloc, és incomprensible, cruel", ha assenyalat la vicepresidenta primera de l'executiu estatal, María Jesús Montero.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!