La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha recriminat aquest dissabte al PSOE i al president espanyol, Pedro Sánchez, el que ha qualificat de "sotmetiment" a l'expresident de la Generalitat i líder de facto de Junts, Carles Puigdemont, i els habituals socis parlamentaris com ara ERC i EH Bildu. A parer de la líder 'popular', els socialistes han canviat "Suresnes per Waterloo", al·ludint a l'històric conclave del PSOE durant l'exili pel franquisme que es va celebrar en 1974 en aquesta localitat francesa i al qual la llavors generació jove encapçalada per Felipe González va refermar una renovació ideològica i orgànica del partit. "El que és clar és que Puigdemont fa espetegar els dits i Sánchez obeeix. Per a això és per al que ha quedat el Partit Socialista en mans de Pedro Sánchez", ha valorat Gamarra, sobre la feblesa parlamentària de l'actual govern espanyol, que el fa dependre de l'independentisme català i cedir a demandes polítiques d'aquestes formacions per a tirar endavant qualsevol votació projecte al Congrés.

En l'obertura de la XXVI Interparlamentària que la formació conservadora celebra a Ourense aquest cap de setmana, la 'número dos' d'Alberto Núñez Feijóo ha criticat que el PSOE de Sánchez estigui "assumint" les tesis de Puigdemont i els independentistes "paraula per paraula, fil per randa, frase per fase", a parer de la diputada 'popular'. En aquest sentit, Gamarra ha al·ludit el fet que en la Convenció que els socialistes estan celebrant ara a la Corunya "al programa el volen dir ara cogovernança", però, segons ha insistit, "cogovernança el que significa és única exclusivament que Puigdemont mana i Sánchez obeeix". "És un sotmetiment vergonyós d'un partit històric a un pròfug de la justícia", ha agregat.

"El PSOE canviarà Suresnes per Waterloo"

"Si la setmana que ve Puigdemont, Otegi o ERC exigeixen a Sánchez que faci el contrari del que estan acordant aquest cap de setmana, què és el que farà el Partit Socialista? Canviar d'opinió, ja no tenim cap dubte", ha manifestat la secretària general del PP davant un auditori lliurat amb desenes de diputats i senadors de la formació que coordina. Gamarra ha afirmat que en aquest conclave del PSOE a la Corunya "s'està enterrant el programa històric del Partit Socialista". "És una convenció en la qual la realitat és que el Partit Socialista canviarà Suresnes per Waterloo", ha posat èmfasi. La realitat és que als congressos de Suresnes, un PSOE que encara era marxista va emetre diverses resolucions de partit en les quals defensaven una república amb un model territorial de caràcter federal i el dret a l'autodeterminació de les "nacionalitats i regions" que conformen l'Estat espanyol. 

Reclama el cessament de Teresa Ribera per criticar García-Castellón

Cuca Gamarra també ha demanat aquest dissabte el cessament "immediat" de la vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera, per les seves crítiques al jutge Manuel García Castellón, instructor de la causa oberta a l'Audiència Nacional per "terrorisme" —a parer del magistrat— contra Tsunami Democràtic. Gamarra ha assegurat que les paraules de Ribera suposen "acusar de prevaricació" a un jutge i, en aquesta línia, ha opinat que el PSOE "cada dia s'aproxima més a l'independentisme".