El nom de Francisco José Gan Pampols era desconegut per a tothom fins fa 15 dies, quan el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, el va nomenar vicepresident per a la recuperació econòmica i social després de la terrible DANA que va devastar el País Valencià. Pampols és un tinent general retirat, membre de l'exèrcit de terra i nascut a Figueres. El seu fitxatge va ser molt polèmic però més polèmica és la darrera incorporació de Pampols al seu equip.

El vicepresident per a la reconstrucció ha fitxat un home fort del PP d'Eduardo Zaplana, Vicente Ferrer, un polític que també té passat militar. Ferrer va ser tinent d'Infanteria i reservista de les Forces Armades, però el que realment crida l'atenció d'aquesta incorporació és la seva topada amb la justícia. Ferrer va ser enxampat, mentre era diputat al Congrés, conduint sota els efectes de l'alcohol i li van retirar el carnet de conduir durant 8 mesos.

Qui és Vicente Ferrer?

El valencià Vicente Ferrer és un advocat i polític militant del Partit Popular (PP), ha estat vicepresident de la Diputació de València senador designat pel País Valencià del 1995 al 2003 i diputat al Congrés. Ferrer va ser portaveu de la Comissió de Defensa des del 17 de gener de 2012 fins al 27 d'octubre de 2015. Va ser precisament en aquesta època de portaveu quan el 30 de setembre del 2012 va ser enxampat conduint de forma temerària per l'avinguda Llevant de València, anava fent zig-zag i canviant-se de carril quan la policia local el va aturar. 

El Tribunal Suprem va acordar per a ell una multa de 720 euros i la retirada del carnet de conduir durant vuit mesos per conduir ebri. És més, Ferrer va ocultar la seva condició d'aforat quan va comparèixer davant la justícia valenciana. El dia dels fets, quan la policia li va fer la prova d'alcoholèmia, va donar 0,82 i 0,84 mil·ligrams d'alcohol per litre aspirat d'aire, que és el triple de la taxa permesa. En el procés, Ferrer va reconèixer els fets i va pactar una condemna de conformitat. “Em vaig reunir amb uns amics de la Universitat a menjar una paella i ja se sap què passa: vam començar a la una i vam acabar a les vuit i vaig prendre la decisió errònia d'agafar el cotxe”, va dir Ferrer llavors, que també es va disculpar: “Va ser un error maldestre, molt maldestre”.

El procés va ser llarg perquè Ferrer, quan estava al jutjat de guàrdia, no va indicar que era diputat del Congrés, i quan això es va descobrir el jutjat de guàrdia va haver de declarar la nul·litat de les actuacions, li va tornar el permís de conduir i va cancel·lar l'anotació dels antecedents penals, i va elevar una exposició raonada al Tribunal Suprem, el qual va resoldre gairebé un any després dels fets (el juny de 2013) amb els 8 mesos sense carnet.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!