El president de la CEOE, Antonio Garamendi, s'ha trencat avui a l'assemblea de la patronal CEOE, després del suport que va donar als indults en les jornades del Cercle d'Economia, i les pressions en sentit contrari que va rebre. Garamendi ha rebut el suport majoritari de la junta directiva de la patronal i no ha pogut contenir l'emoció ni les llàgrimes, mentre l'assemblea de la CEOE l'aplaudia dreta.
"Comentaré el que he viscut en els últims dies, em sembla una injustícia, ho dic de veritat. Crec que són clares les paraules que he dit, quan no es vol interpretar no hi ha res a fer", ha exposat Garamendi. "Sempre, i tots els que em coneixeu ho sabeu, he parlat de l'Estat de Dret, de la llei, de la monarquia parlamentària, i ningú pot dir que la CEOE no ho digui", ha continuat.
El president de la CEOE ha denunciat una manipulació de les seves declaracions: "S'està utilitzant, s'ha agafat el rave per les fulles i s'està utilitzant una part d'una entrevista de mitja hora, que a més no és literal, i és igual el que hagi dit durant dies, i no val absolutament res tota una vida. Després parlarem clar del que sempre hem dit i el que sempre hem pensat", ha afegit desolat.
Garamendi ha rebut un suport "aclaparador" de la patronal, segons la institució. Hi ha hagut una proposta per votar la desvinculació de la CEOE, de les declaracions del president sobre els indults, però no ha arribat a ser votada perquè diverses patronals s'hi han mostrat en contra.
El president de la CEOE va declarar el 17 de juny a Barcelona, que "si això (la concessió dels indults) acaba en què les coses es normalitzin, benvingut sigui".
Mentrestant el diari Süddeutsche de Munic, considerat el segon diari alemany, ha posat deures a Espanya, després de la sortida dels presos polítics dels centres penitenciaris. El rotatiu ha criticat el partidisme descarnat de la política espanyola que al seu entendre està erosionant l'Estat, en barrejar-se amb el procés independentista català.
"Les mentides al voltant del conflicte de Catalunya estan rosegant l'Estat espanyol. Que necessària que seria una mica de cura", ha indicat.
El Süddeutsche posa com a exemple que encara ara no hi ha un nombre exacte de manifestants, acceptat per tothom, per a la manifestació contra els indults que es va celebrar a la plaça Colón de Madrid. "Eren 25.000 persones, diu el govern espanyol d'esquerres. Eren 126.000, diu el govern municipal de dretes. Tots dos es basen en xifres policials, i tots dos semblen tenir una motivació política. Uns consideren el número massa baix i altres, massa alt. I el que semblaria una anècdota, és un exemple de la descomposició de les bases de la convivència democràtica" a Espanya, apunta. "Els fets ja no compten, i hi ha un terreny adobat per a les mentides", ha afegit.