Xavier García Albiol ha evitat una ocupació a Badalona, segons ha explicat ell mateix a les xarxes socials. "No marxaré fins que marxin", diu en el vídeo que ha compartit aquest dilluns. Els fets han tingut lloc en el barri del Gorg, on unes persones volien ocupar un local i un grup de veïns els escridassava. L'alcalde ha aparegut per rebaixar tensions i ha donat la seva paraula que "sortiran d'aquí".

"Jo d'aquí no marxaré fins que aquesta gent no surti", diu, abans d'entrar al local per "parlar amb ells" i aconseguir que pleguin. "Sortiran segur", afegeix. Tot seguit, García Albiol entra per la porta entre aplaudiments de veïns i es disposa a parlar amb les persones, en un espai buit. És impossible distingir què parlen, però sí com tres nois abandonen el local després de la conversa. "D'acord. Resolt el problema", exclama l'alcalde, per tornar a ser aplaudit per una vintena de veïns.

Un cop ha evitat l'ocupació, Albiol torna a entrar i veu què havien volgut fer les persones que anaven a ocupar amb l'electricitat. "Això són professionals", comenta, després de veure les connexions que havien fet a la caixa. "Bé, doncs ja ho heu vist. Una ocupació més, una ocupació ben resolta, gràcies també als veïns", conclou, abans d'enganxar amb un altre discurs sobre l'ocupació: "Aquest país és una punyetera vergonya pel que fa a l'ocupació. El que passa aquí no passa a cap país d'Europa. Tenim una llei que protegeix els okupes davant dels veïns i els propietaris. Però a Badalona ho tenim molt clar, tenim la regidoria contra l'ocupació il·legal, tenim voluntat i les idees molt clares de lluitar contra aquesta xacra. Seguim. Content que els veïns ens hagin trucat de seguida, és una garantia de confiança. A seguir, que per desgràcia hi continuen havent ocupacions, però a Badalona hi ha dades que més del 50% de les ocupacions que es produeixen les aconseguim aturar. Aquest és l'objectiu. Seguirem en aquesta línia".

Fa pocs dies, Albiol ja va enviar una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè visités la ciutat i conegués "de primera mà la greu problemàtica de l'ocupació il·legal de pisos i locals". "La realitat que vivim a Badalona —i em consta que també a moltes altres ciutats— no concorda amb les seves declaracions", va manifestar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!