L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), ha afirmat que al barri de Sant Roc de la ciutat, a on s'han donat les diverses violacions grupals a menors per part d'altres menors al centre comercial Màgic, el "problema social molt greu" que hi ha és "entre un 40% i un 50% d'absentisme escolar". El batlle popular considera que "els pares han de prendre consciència" i les administracions "prendre mesures efectives" i "actuar més contundentment". Segons García Albiol, és "un problema de tres potes: educatiu, social i de justícia" i que "falta aquesta última pota", pel que justifica que els menors de 14 anys "han de deixar de ser inimputables"

García Albiol ha confirmat que té una reunió amb el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, sobre la qual valora que li "donarà un copet a l'esquena i ja està, quedarà en res". "Vull mesures efectives", ha dit el batlle de Badalona aquest dimecres en una entrevista a Café d'idees de RTVE, en la qual ha afirmat que "hem de deixar de llençar els diners amb projectes amb bona intenció que en la pràctica no donen resultats". També ha afirmat que si el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, arriba a la Moncloa, té el seu "compromís" per "estudiar quines mesures prendre" per baixar l'edat d'imputació

Sobre la decisió del "patriarca" de la comunitat gitana del barri de Sant Roc de Badalona, el "Tío Manuel", de desterrar als agressors confessos, el batlle badaloní ha afirmat que "s'ha donat una categoria que no li correspon" i que "actuar en base a la llei gitana, al marge de la societat, és propi d'altra època". García Albiol també ha assegurat que durant el seu primer mandat com a alcalde de Badalona va fer "inversions" i "accions per normalitzar" el barri de Sant Roc i assenyala que a la comunitat veïnal hi ha "zones que són campaments de plantacions de marihuana" i altres que "el 60% dels domicilis tenen la llum punxada". "És una zona invertebrada, amb un problema de delinqüència i estructura social", ha conclòs el líder popular. 

"Milers d'independentistes han agafat una papereta que posava PP". 

El recentment escollit alcalde García Albiol ha assegurat que en les eleccions municipals d'enguany i durant la campanya no ha "amagat" les sigles del partit, i que a Badalona votants d'altres partits i "milers d'independentistes" han ficat a les urnes una papereta que posava PP. "Jo no vull canviar la idealogoia de ningú, i en qüestions de si Catalunya ha de ser independent o no segur que no ens posarem d'acord, però jo vull canviar Badalona i en això segur que sí", ha dit el batlle. 

El dirigent popular ha afirmat que "en els darrers 8 anys no s'ha invertit ni ha hagut millores de carrers" i valora que "no hi ha hagut un projecte de ciutat, l'oposició només volia que jo no governés i ja". També assegura que l'Ajuntament badaloní té 200 milions d'euros que "no s'han emprat per fer coses per la ciutat" i que s'ha trobat "treballadors desmoralitzats, departaments sense ni una sola persona i un número inferior de treballadors dels que fan falta". 

"Amb Vox coincideixo en el sentiment nacional, però no amb la resta"

Sobre els pactes del PP amb Vox que s'estan veient en nombrosos municipis i comunitats autònomes, García Albiol ha dit que "cada municipi i comunitat és una realitat diferent" i que no li agradaria que algú de fora opinés sobre Badalona. També ha assegurat que té "un punt de coincidència amb Vox", que és "el sentiment de ser català i espanyol", però que amb la resta de polítiques, com la posició envers el feminisme, la Unió Europea o l'economia, no se sent "còmode". "No m'agrada la terminologia violència intrafamiliar, sóc feminista i la violència de gènere és una evidència objectiva", ha afirmat el batlle badaloní, tot i que assegura que "les polítques que es faran" al País Valencià "no marginaran a ningú". "Si el PP obté entre 155 i 160 diputats al Congrés podriem governar sense Vox", ha conclòs García Albiol, que veu bé que "el PSOE s'abstengui per deixar governar el PP", però considera que no sap "si queda algú amb responsabilitat al PSOE".  

"Si els Comuns entren al govern de Barcelona, el PSC serien uns trilers"

García Albiol ha justificat el vot del PP barceloní per investir Jaume Collboni (PSC) i evitar així l'alcaldia de Xavier Trias (Junts) per "les circumstàncies concretes" que s'han donat a Barcelona, per evitar "que s'utilitzi l'Ajuntament per anar més enllà del dia a dia de la ciutat" i per "coses de política nacional". La condició era que no estigués En Comú al govern i, segons el batlle badaloní, "si després els Comuns entren al govern de l'Ajuntament, ja prendran decisions els ciutadans de Barcelona. El PSC haurien fet de trileros, ens haurien enganyat", ha afirmat García Albiol.