El jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ha denegat la petició de videoconferència de tres investigats per terrorisme en el marc de la causa de Tsunami Democràtic. El jutge ha denegat les peticions que havien fet l'exconseller Xavier Vendrell, que viu a Colòmbia, i de Josep Campmajó i Oleguer Serra, que resideixen a Suïssa. Per tant, García-Castellón manté les declaracions dels investigats de Tsunami Democràtic residents a l'estranger per a aquest dimecres, malgrat les peticions dels advocats Benet Salelles i Jos Prado.

Tot i això, l'Audiència Nacional accepta la petició dels advocats Iñigo Iruin i el mateix Salellas de suspendre la declaració de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i de l'empresari Oriol Soler, tal com avança Europa Press. Tant l'advocat de la secretària general d'ERC, Iñigo Iruin, com el d'Oriol Soler, Benet Salellas, al·legaven que els hi coincidien amb una altra cita judicial. Precisament, el jutge ja va rebutjar la setmana passada la petició de Rovira de declarar per videoconferència des de Suïssa en nom, segons va dir el magistrat, de l'agilitat del procediment, ja que programar una declaració telemàtica des de Suïssa dilataria més els temps que fer-ho des de Barcelona. Qui no declararà per motius de salut i perquè el seu advocat, Gonzalo Boye, té una altra cita judicial és el cap de l'oficina del president Puigdemont, Josep Lluís Alay

Manté les citacions per a Marta Molina i els residents a l'estranger

Per tant, manté les citacions a declarar en un jutjat de Barcelona Marta MolinaXavier VendrellJesús RodríguezJosep Campmajó, i Jaume Cabaní, tot i que l'única dels citats dimecres que està a Catalunya és Marta Molina. En el cas del dirigent d'Òmnium Cultural, Oleguer Serra; de l'escriptor i empresari gironí Josep Campmajó, del periodista Jesús Rodríguez estant tots a Suïssa, mentre l'informàtic Jaume Cabaní està en parador desconegut. L'exconseller d'ERC Xavier Vendrell viu a Colòmbia, mentre que els únics que estan a Catalunya són Marta Molina, Alay i Oriol Soler. 

El cas del banquer italià

Pel que fa al banquer Nicola Flavio Giulio Foglia, el magistrat va acordar l'emissió d'una ordre europea de detenció a Itàlia perquè procedeixin a la seva localització i presa de declaració per videoconferència. Amb caràcter previ a l'emissió d'aquesta ordre, va assenyalar el jutge, es va reiterar al grup policial investigador l'esbrinament de domicili i parador interessat respecte de l'investigat.

En el cas del president Puigdemont i del dirigent d'Esquerra Ruben Wagensberg cal recordar que, com que tots són aforats, el cas se l'ha quedat el Tribunal Suprem. Puigdemont és eurodiputat, mentre Ruben Wagensberg és diputat al Parlament de Catalunya. Tot plegat en la fase final de la tramitació parlamentària de la llei d'amnistia que hauria de permetre cancel·lar el cas de Tsunami.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!