Res. El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha rebutjat la petició del PSOE perquè interrogui al comissari jubilat de la policia espanyola José Manuel Villarejo i a l'exsecretari d'Estat de Seguretat amb el PP Francisco Martínez per haver parlat, en una conversa el 2014, per difondre suposats negocis il·legals del sogre de l'actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per embrutir la seva imatge com a secretari general dels socialistes.  “No existeixen indicis que la informació relativa al sogre del president del govern de la Nació Pedro Sánchez sigui resultat de cap recerca en la qual haguessin participat José Manuel Villarejo, en la seva condició de comissari del Cos Nacional de Policia adscrit al DAO, i Francisco Martínez Vázquez, des del seu lloc de secretari d'Estat d'Interior”, sosté el magistrat, en una resolució comunicada aquest dijous.

El PSOE  demanava que Villarejo i Fernández, que són investigats en diferents peces del cas Tàndem, declaressin com a investigats de la peça 34 sobre aquest espionatge al sogre del president, i en considerar que s'haurien comès els delictes de prevaricació administrativa, revelació de secrets i malversació de cabals públics. La Fiscalia va mostrar la seva oposició, com ara ha confirmat el jutge.

 

Saunes i lawfare

En concret, Villarejo li explica al càrrec del PP que el sogre amb els seus germans té un negoci de saunes d'homes, on es mantenen relacions sexuals i on van policies, i que es podria publicar per perjudicar el líder del PSOE. I Martínez se'n fot del que suposaria difondre aquesta informació, d'un polític que porta el feminisme per bandera, diu.

Representants del PP van parlar públicament d'aquests negocis del sogre de Sánchez. Això no obstant, aquesta informació no va sortir en cap mitjà de comunicació, com sí que va passar amb polítics catalans, com Artur Mas i Xavier Trias, en època electoral i recollits per ElNacional.cat amb noves dades en els Papers de l'operació Catalunya, on el govern de Mariano Rajoy va difondre notícies falses dels polítics  a favor de la independència de Catalunya.

Fa unes setmanes, mitjans de comunicació espanyols van recuperar i van publicar l'àudio de la conversa de Villarejo i Martínez de 2014, que s'havia difós parcialment fa dos anys. El motiu?  Va ser just després que es denunciés la dona de Sánchez, Begoña Gómez, per tràfic d'influències, i un jutge ho admetés a tràmit. Sánchez ho va denunciar com un cas de lawfare contra la seva família i va anunciar que feia una aturada per decidir el seu futur polític, que va reprendre després de cinc dies de reflexió.

El jutge renya al PSOE

En la resolució, el magistrat García-Castellón afirma que l'arxiu d'àudio sobre la conversa mantinguda el 22 d'agost de 2014 per José Manuel Villarejo Pérez i Francisco Martínez Vázquez "va ser aportat a la peça principal de les presents diligències i, en conseqüència, conegut per totes les parts -inclosa la representació del PSOE- amb anterioritat a la seva publicació en les notícies de premsa datades el 26 d'abril de 2024, al costat d'altres arxius d'àudio també publicats en fonts obertes".

A més, el jutge de l'Audiència Nacional conclou que "no consta l'existència d'indicis
de la comissió de delicte
en l'origen o en la font
de la informació relativa a activitats que pogués
exercir el sogre del president del Govern de la Nació", i hi afegeix que "aquesta informació no venia referida a cap activitat irregular sinó, per contra, a activitats professionals o comercials lícites que, per si no fos prou, no es troba jurídic penalment protegida, en el sentit que no es troba tipificada en el Codi Pena la seva difusió o
divulgació"
. "I això -conclou García Castellón- incideix, també, en l'absència d'indicis
de la comissió de delicte pels quals la
representació del PSOE pretén la pràctica de diligències", i per això les descarta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!