Curiosa iniciativa del govern de Castella-la Manxa. El president de la comunitat autònoma, Emiliano García-Page, vol fer conèixer la imatge d'aquesta regió arreu del món, i fins i tot al metavers. Segons avança Voz Pópuli, amb la intenció d'atreure més turisme a la regió, el socialista aixecarà els seus principals monuments i personatges històrics en una nova illa dins del popular videojoc Fortnite. En concret, el govern de Castella-la Manxa destinarà un total de 219.500 euros procedents de fons europeus per dur a terme el projecte. Segons detalla el digital, els experts consideren dubtosa la decisió de García Page, ja que Fortnite triomfa principalment entre el públic adolescent i més jove, i el 85% dels jugadors tenen entre 18 i 35 anys, i, per tant, la gran majoria dels jugadors està en franges amb poc poder adquisitiu "amb dependència econòmica dels seus progenitors". 

Castella-la Manxa a Fortnite

Fortnite és un joc que es va crear el 2017 —amb 350 milions de jugadors a tot el món— i té com a escenari una illa en la qual 100 jugadors lluiten per sobreviure, i guanya qui ho aconsegueix. Des de la seva creació s'han fet diverses versions i el 'mode creatiu' permet als jugadors crear les seves pròpies illes per jugar. Segons informa el digital, les prescripcions tècniques del concurs destaquen "la promoció de Castella-la Manxa com a destinació turística a través de mitjans digitals forma part dels plans de promoció de la regió en l'estratègia turística de Castella-la Manxa". A més, assenyala que la intenció d'aquestes mesures de promoció "és difondre la imatge turística, els missatges i productes turístics de Castella-la Manxa per millorar la presència de Castella-la Manxa en el conjunt de destinacions turístiques prioritàries per a la demanda turística potencial".

Així doncs, l'objectiu del contracte és mostrar als jugadors del famós videojoc alguns dels escenaris més simbòlics de Castella-la Manxa, com les zones de molins de vent de Camps de Criptana i els pobles manxecs, així com personatges il·lustres, com El Quixot de la Manxa. Segons consta a l'informe "a més dels elements de joc, es crearan elements promocionals (cupons, regals, etc), dins de l'entorn de joc, i material multimèdia per a la promoció en xarxes socials del contingut creat en el marc del contracte". 

Cinc escenaris emblemàtics al videojoc

El contracte implica la creació d'una illa, tres personatges i tres minijocs. La licitació va provocar l'interès de 12 companyies, entre elles algunes de considerat prestigi, com la consultora Accenture o de l'operador de telecomunicacions Telefónica. Tanmateix, finalment Rebold Màrqueting va ser qui es va endur el concurs, després de presentar l'oferta més competitiva. La corporació haurà de desenvolupar 5 llocs dins de l'illa, en la qual es mostraran escenaris de Castella-la Manxa. "Es dissenyaran amb alt nivell de detall la topografia, la vegetació, els edificis, els objectes i qualsevol altre element que formin part del contingut. El disseny de tots els elements serà visualment coherent i contindrà una quantitat d'elements suficient per representar un escenari de joc atractiu i mitjanament complex que permeti una experiència de joc d'interès per al públic objectiu", detallen els plecs.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!