Tots els secretaris generals econòmics socialistes han assistit al ple d'investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés dels Diputats. Juan Lobato (Madrid), Guillermo Fernández Vara (Extremadura), Pablo Zuloaga (Cantabria), Ángel Victor Torres (Canarias), Ximo Puig (Comunidad Valenciana), Concha Andreu (La Rioja), Salvador Illa (PSC) i Pepe Vélez (Murcia), així com els presidents de Navarra i Astúries, María Chivite i Adrián Barbón, han pogut observar des de les cadires del Congrés el discurs del líder de Sánchez. Tot i això, hi ha hagut tres absències: el líder del PSOE andalús, Juan Espadas, perquè tenia ple al govern autonòmic; el líder del PSOE a l'Aragó, Javier Lambán, que no ha pogut assistir-hi per motius de salut; i la més notòria, la del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page.

La rebel·lió de Page

Page és un dels pocs barons que mantenen el PSOE liderant la seva comunitat autònoma, juntament amb Astúries i Navarra. Tot i això, ha estat el líder socialista en actiu que s'ha mostrat més contundent contra l'acord entre el seu partit i els partits independentistes per a l'aprovació de l'amnistia. De fet, fins i tot va subratllar que "si cal exercir recurs, ho faré". "Si cal presentar batalla, ho farem, però no passarem perquè es faci una relectura de la Constitució", va dir el president de Castella-la Manxa.

Page ha expressat en més d'una ocasió el seu rebuig al concepte d'amnistia perquè "és esborrar un delicte sense que s'hagin retut comptes", tot i que adverteix que "pitjor que esborrar el delicte és intentar reescriure el que ha passat". D'aquesta manera, ha denunciat que l'acord recull "un relat fals" sobre el que ha passat i ha advertit que "quan el relat és fals, no hi pot haver una solució", perquè "basar en la mentida, basar-se en la relectura de la història una solució de convivència és enganyar-se".

Per això, els populars van demanar a Page i els diputats de Castella-la Manxa del PSOE al Congrés dels Diputats que votessin no a la investidura de Pedro Sánchez. "Page té 48 hores per parar la caiguda d'Espanya al precipici, davant dels pactes amb independentistes de Pedro Sánchez", va demanar el Partit Popular.

El PSOE dona suport a Sánchez gairebé en la seva totalitat

 

Si la militància del PSOE va donar suport als acords de Sánchez en una consulta amb un 87,13% dels vots, també estarà a la Cambra Baixa, la portaveu de Grup Socialista al Senat, Eva Granados i la presidenta de Grup de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu Iratxe García donant suport al candidat a la investidura. De la mateixa manera, la pràctica totalitat de la Comissió Executiva Federal, senadors, diputats autonòmics, regidors i càrrecs orgànics del PSOE seguiran la investidura des de la sala Ernest Lluch del Congrés.