Immigració i inseguretat. Aquesta ha estat la base del discurs d'Ignacio Garriga, líder de Vox a Catalunya, en la seva intervenció durant el debat de política general celebrat al Parlament, on ha tornat a relacionar, com acostuma a fer la formació d'ultradreta, la immigració amb els problemes de seguretat que pateix el país. "Vostè no vol solucionar la inseguretat. Amb més Mossos creu que se solucionarà el problema. Si continuen important delinqüents el problema no es resoldrà. S'han d'acabar les ajudes i prioritzar els catalans i deixar de pactar amb el PP regularitzacions massives perquè els catalans puguin viure tranquils", ha manifestat Garriga des del faristol del Parlament, aprofitant, com sempre, per marcar perfil respecte als populars, que davant del creixement de la ultradreta també han radicalitzat el seu discurs contra la immigració. 

La immigració, l'obsessió de Vox

Així, Garriga ha culpat Illa i els anteriors governs de la Generalitat d'haver convertit Catalunya en la "regió més insegura i degrada" de tota Espanya, insistint a relacionar els estrangers amb els delictes: "El 90% dels violadors són estrangers", ha assegurat el polític ultra, entre altres dades. Aquesta xifra, però, és falsa, segons les dades que aporta el Departament de Justícia i que s'actualitzen cada setmana. Dels 8.411 reclusos penats i pendents de judici que hi ha a les presons catalanes, 566 ho són per delictes contra la llibertat sexual i, d'aquests, 311 són estrangers, és a dir, un 55% i no el 91% que ha assegurat Garriga en seu parlamentària. 

Anant més enllà, ha acusat el president Illa de treballar per aconseguir una "Catalunya sense catalans", indignat amb el fet que en escoles catalanes s'ofereixin assignatures de cultura àrab o de llengua marroquina: "Els catalans posen els estalvis i el govern marroquí posa els funcionaris", ha denunciat, assegurant que Illa, lluny de ser part de la solució, és "part del problema" i una "estafa política" que en lloc d'"acabar amb el separatisme" hi ha acabat pactant i convertint-se en una "casa comuna" de l'independentisme. 

Illa es rebel·la contra Garriga

Davant aquestes paraules del líder de Vox a Catalunya, Salvador Illa ha assegurat que el seu objectiu és que el seu partit "es mori més aviat", convençut que acabarà desapareixent a causa del seu discurs. "És un dels representants més nítids de l'onada reaccionària, es fan fotos amb Meloni i Orbán", ha assenyalat el president de la Generalitat, titllant-lo de Trumpista. Lluny de rebutjar aquesta etiqueta, Garriga l'ha abraçada, assegurant que espera una victòria del republicà en les eleccions del 5 de novembre als Estats Units. 

Illa ha denunciat que Garriga insisteixi a vincular la immigració amb la seguretat: "Dona dades falses i enganyoses. Hi ha immigrants que delinqueixen i que són detinguts i empresonats, igual que una persona no migrant que delinqueix", traient pit de l'alta xifra de persones nouvingudes que treballen al país, la més elevada de tot l'Estat. Fins i tot ha recomanat al líder de Vox, ultracatòlic, que llegeixi la Quarta Carta de Sant Joan: "El qui no estima el seu germà, que veu, no pot estimar Déu, a qui no veu". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!