L'endemà que es fes públic que un informe del Parlament confirmava que Ignacio Garriga, líder de Vox a Catalunya, havia carregat fins a 40.000 euros de despeses personals (entre elles l'AMPA de l'escola dels seus fills) al grup parlamentari, aquest ho ha negat en rotund i ha assegurat que aquestes informacions responen a una campanya orquestrada contra ell i el seu partit, que ha definit com l'únic que pot lluitar contra Pedro Sánchez i l'independentisme.

Illa i Puigdemont, "el mateix" per a Vox 

Ho ha afirmat en una roda de premsa posterior a la seva reunió amb Josep Rull, emmarcada en la ronda de contactes del nou president amb els partits per nomenar un candidat a la investidura. Garriga ha explicat que li ha traslladat que no votaran ni Salvador Illa ni Carles Puigdemont: "La nostra conclusió és que són el mateix", ha assegurat. Tot i que aquesta trobada s'ha fet dins de la "cordialitat parlamentària", en paraules de Garriga, el líder de Vox no s'ha estat de lamentar el seu dolor en veure "com els autors del cop d'estat són restituïts". Rull va formar part del Govern de l'1-O i va estar empresonat durant quatre anys per aquest motiu. És el primer dels seus companys en tornar a la política institucional. 

En aquesta línia, Garriga ha explicat que ha exigit a Rull que s'anul·li el vot delegat de Carles Puigdemont i de Lluís Puig, però també el de Ruben Wagensberg, diputat per ERC que es troba a l'exili a Suïssa i de baixa mèdica. En aquest sentit, el Tribunal Constitucional s'ha pronunciat tancant la porta a suspendre, per ara, els vots delegats de Carles Puigdemont i Lluís Puig al ple de constitució del Parlament de Catalunya. El PP va presentar un recurs d’empara contra la decisió de la Mesa d’Edat que els permetia votar demanant que s’anul·lessin cautelarment els seus vots. Ara, el TC admet a tràmit el recurs, però decideix “no adoptar mesura cautelaríssima de suspensió de l’acord”. 

 

Garriga assegura que es van esmenar els errors detectats en els comptes 

De nou sobre les despeses del grup parlamentari, el líder de Vox ha reiterat que "no existeix cap irregularitat en els comptes del grup parlamentari, que no hi ha 40.000 euros en despeses personals". Segons Garriga, totes les despeses s'havien presentat dins el termini i en la forma escaient i que quan es va detectar un error de 400 euros en els comptes, aquest es va esmenar. Amb tot, no ha aclarit a quins conceptes feien referència aquest error: "No hi ha cap despesa personal imputada als comptes del grup parlamentari. Tinc tanta certesa que presentaré querelles contra els que han dit el contrari", ha advertit, fent referència explícita als periodistes i mitjans de comunicació. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!