Durant el Mobile World Congress, l'empresa coreana KT, el gegant asiàtic de les telecomunicacions, va "triar Catalunya per implantar-se a Europa" signant un conveni amb la Generalitat. Així ho ha anunciat el conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget en una entrevista al 3/24, on ha volgut posar en relleu que això comportarà la creació de nous llocs de feina.
Baiget també ha explicat que durant el Mobile, les empreses catalanes estaven repartides de tres maneres: 60 a l'estand de Catalunya, algunes en tenien un de propi, i d'altres estaven amb el Govern espanyol.
Les 60 que estaven ubicades a l'espai reservat per a la Generalitat han tingut 4.600 contactes, han fet un negoci d’entre 7 i 10 milions d’euros i han mantingut contactes amb empreses internacionals, fet que "suposa un volum de negoci futur important".
Via Catalunya
"Hem de negociar amb les empreses que volen marxar". Aquest és un dels objectius del conseller d'Empresa per a la XI legislatura, que ha afegit que en cas que això sigui "impossible", caldrà "buscar empreses que les rellevin".
Baiget, que ha lamentat que algunes empreses se'n vagin, ha justificat els inversors perquè "fan la seva feina", però ha fet una crida perquè triïn Catalunya, ja que creuen que tenen "una oferta prou atractiva com perquè hi hagi la paciència suficient per trobar una solució".
Liquidar l'atur
Acabar amb l'atur. Aquest és un dels altres objectius de la Conselleria de Baiget perquè "és el principal problema d'aquest país".
Això sí. El conseller d'Empresa ha volgut deixar clar que "no podem ser un país excel·lent amb la taxa de desocupació que tenim" i que, per reduir-lo, "acompanyarem les empreses en la recuperació econòmica perquè es consolidin i agafin confiança".
Animar les Universitats
Els dies 1, 2 i 3 de març, el moviment estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona ha convocat una vaga en contra del model 3+2 (tres anys de grau i dos de màster).
Per això, Baiget ha posat de manifest que "la decisió sobre el model universitari s’ha de prendre amb paràmetres acadèmics i, per això, han de ser les pròpies universitats qui diguin quins graus han de ser 4+1 i quins han de ser de 3+2".
Ara bé. Ha deixat clar que, sigui quin sigui el model, el preu del primer curs de màster en el cas del 3+2 serà el mateix que el de grau perquè no volen que "aquesta opció suposi més despesa".