L'exdiputat de Junts pel Sí Germà Bel ha anat a declarar aquest dilluns davant la policia com a investigat per un presumpte delicte d'odi i discriminació. La denúncia, imposada per la Fiscalia, es basa en un informe policial centrat en un tuit publicat per ell el dia 3 d'octubre, coincidint amb l'aturada de país, i reforçat amb tres tuits anteriors més.

Bel denúncia "falsedats constatables" en el document, que l'acusa de “generar un estat d’opinió contrari” a la policia amb les seves piulades, i que destaca les seves condicions de professor i parlamentari. A les piulades, el llavors diputat criticava la violència dels cossos policials espanyols l'1 d'octubre i els dies següents.

Segons ell mateix ha explicat a la xarxa social, els tuits eren crítics amb la "política policial del PP, amb suport de Cs i PSOE, i la voluntat del govern central d’infondre por indiscriminada a Catalunya".

Bel recorda que, quan va fer aquells tuits, era diputat al Parlament de Catalunya, cosa que comporta el dret a la immunitat parlamentària. La comunicació de la citació se li va entregar dilluns passat per una denúncia de la fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, amb data de l'11 de desembre de 2017.

L'exdiputat ha animat als membres del Parlament a "ser sempre dignes dels ciutadans que representen" i "combatre els abusos dels poders públics sobre els seus representats". També ha deixat un significatiu missatge per als diputats del Congrés, del qual va formar part: "La democràcia està malalta quan s’usen els mecanismes de l’Estat per intimidar i reprimir l’oposició".