La ja tradicional 'Festa per la Llibertat' que Òmnium Cultural celebra cada any per la Diada tindrà aquest 2024 la participació dels grups Al·lèrgiques al Pol·len, Ginestà i Flashy Ice Cream. Els concerts que l'entitat cultural oferirà seran com sempre al passeig Lluís Companys de Barcelona, tocant l'Arc del Triomf, coincidint també amb el punt final de la manifestació que han organitzat juntament amb la resta de la societat civil independentista —l'Assemblea Nacional Catalana, l'Associació de Municipis per la Independència, el Consell de la República, la Intersindical i el CIEMEN— sota el lema "Tornem als carrers: Independència. Justícia, país, futur".

Coincidint amb l'anunci dels artistes convidats, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha aprofitat per reivindicar el talent musical i cultural en català, i ha insistit en la necessitat de donar resposta als “grans reptes que, com els 2,3 milions de persones que volen aprendre o millorar el seu català i no tenen l’oferta i els mecanismes per fer-ho, ens interpel·len com a país”. Així mateix, Antich ha reivindicat la Diada “com un dia per demostrar que l’independentisme és un moviment intel·ligent i transversal que no renuncia a exercir la seva força des dels carrers”, i que el conforma una “societat civil determinada i disposada a abordar els reptes que la nova situació política planteja”.

Les activitats d'Òmnium per la Diada 2024 arrencaran l'11 de setembre a les 12.00 h amb un acte polític amb presència institucional i representació de diverses organitzacions culturals, socials, civils i polítiques amb el qual l'entitat independentista vol "reivindicar" el compromís amb el país i la cultura que és, apunten, la Diada nacional de Catalunya. Tot seguit, se celebrarà un concert familiar sorpresa per amenitzar. Durant tot el dia, l’espai s’omplirà amb el 'MerCat, Fira de propostes de país', on un centenar d’entitats exposaran els seus projectes. Es tracta d'associacions que treballen per la llengua, la cultura, la cohesió social, els drets i/o la independència de Catalunya.

"Tornem als carrers"

"Tornem als carrers. Independència", és el lema de la mobilització independentista de la Diada nacional de Catalunya del pròxim 11 de setembre, amb la qual les principals entitats de la societat civil vinculades al moviment aspiren a "recuperar la força i l'impuls" de les mobilitzacions massives de l'etapa 2012-2017. En un moment en el qual l'independentisme ha estat en hores baixes, havent perdut la majoria absoluta al Parlament i amb les constants disputes i desavinences entre els dos principals partits, Junts i ERC, fins al punt d'haver arribat a trencar un Govern de coalició, les entitats es van marcar el repte de recosir ferides i bastir ponts per "des de la diversitat i la pluralitat" posar al centre l'objectiu que tenen en comú, la independència de Catalunya, i "sumar forces per combatre un Estat espanyol antidemocràtic".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!