El dirigent de Ciutadans i exportaveu al Congrés, Juan Carlos Girauta, presidirà la Comissió de Defensa de la Cambra Baixa en virtut d'un acord parlamentari assolit aquest dilluns, segons ha informat el partit taronja. Concretament, l'elecció de Girauta s'ha produït gràcies a un pacte entre el PSOE, el PP, Cs i Unides Podemos assolit el dia en què es constitueixen les diferents comissions.

Girauta, que es va estrenar en el Congrés després de les eleccions generals de 2015 com a diputat per Barcelona, va ser el primer portaveu parlamentari de Ciutadans. En l'anterior legislatura va ser portaveu en la Comissió Constitucional i en la de Reglament, així com portaveu i secretari segon en la Comissió de Política Territorial i Funció Pública. Després dels comicis del passat 28 d'abril, als quals es va presentar com a cap de llista per Toledo, va ser substituït com a portaveu per Inés Arrimadas.

Els grups polítics han acordat el repartiment dels llocs de les Taules de les 28 comissions parlamentàries, després que els partits adscriguessin els seus diferents representants en cada una d'elles.

En virtut d'aquest acord, Ciutadans presidirà cinc comissions en aquesta XIII Legislatura: Defensa, Economia, Cooperació Internacional, Qualitat Democràtica i Cooperació Internacional. També hi haurà un representant del partit al capdavant de la Comissió Mixta per a les Relacions amb el Defensor del Poble.