L'exconseller d'Econonomia Jaume Giró presenta aquest dilluns al matí una querella al jutjat d'instrucció de plaça Castilla a Madrid dirigida contra l'excomissari José Manuel Villarejo, l'exministre Jorge Fernández Díaz, la mà dreta del ministre, Francisco Martínez, i l'exministra i exsecretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal. En declaracions a Catalunya Ràdio, Giró ha defensat que "arribi on arribi" a nivell judicial, el cas s'ha de denunciar i intentar que no s'oblidi. Segons ha afegit, l'anomenada Operació Catalunya "atacava" sobretot Convergència "perquè no es perdona el gir que fa cap a un partit sobiranista". I ha afegit que, en el seu cas, el posen al "punt de mira" per les seves relacions en la vida privada.
Després que la denuncia que Giró va presentar a la Fiscalia hagi acabat en res, ara obre una nova via judicial portant l'Operació Catalunya als jutjats d'instrucció de Madrid. Giró espera que el fet que l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ja hagi presentat cinc querelles relacionades amb l'Operació Catalunya li doni "més opcions de prosperar" però ha afegit que "no hi ha cap seguretat". L'exconseller defensa que "la base objectiva i els fonaments hi són" però que dependrà de com ho vegi la jutgessa o el jutge a qui li toqui el cas. "No desconfio en general de la justícia, no podem tenir una malfiança generalitzada de la justícia. El TC i el Suprem són instàncies que han demostrat tenir un biaix tendenciós en tot el que fa referència al procés, però això no vol dir que sigui tota la justícia", ha afegit.
En declaracions a TV3 aquest mateix dilluns, l'exconseller Giró ha reconegut que si bé "no és gens agradable ni còmode" fer aquest pas, ha decidit presentar la querella a Madrid "perquè el juny ja vaig anar a la Fiscalia de Barcelona". Quant a les altres persones afectades per l'Operació Catalunya provinents de CDC, i més concretament el president Artur Mas, ha lamentat que hagi "patit tant" a conseqüència de la transició "d'un partit autonomista a un partit sobiranista", el qual assegura que va posar "nerviós a molta gent". "Si jo pensés d'una altra manera, no estaria en cap llista", ha afirmat Giró.
"Al punt de mira" per la seva vida privada
També ha explicat que quan el posen "al punt de mira" no és per la seva activitat professional perquè el 2012 era director general adjunt de la part financera de La Caixa, sinó que ho fan per les relacions que tenia en la seva vida privada. Segons Giró, es va atacar sobretot Convergència perquè a Madrid no es va perdonar "el gir que va fer un partit autonomista cap a un partit sobiranista". L'exconseller ha afirmat que "qualsevol persona del PP, del PSOE i de qualsevol partit democràtic hauria de condemnar els fets" i ha afegit que troba a faltar que hi hagi més polítics que ho facin.
Artur Mas també valora una querella
L'expresident de la Generalitat Artur Mas també valora si querellar-se per l'Operació Catalunya, però vol tenir "una certa garantia que s'arribarà fins al final". En una entrevista a RAC1, Mas va confirmar aquest dissabte que ho està "meditant", però va remarcar que, abans de fer-ho, vol tenir la convicció que serà admesa i "tindrà recorregut". D'entrada, esperarà a veure si el jutjat admet la querella que presentarà l'exconseller d'Economia. Mas va admetre que, si fa un temps enrere "més aviat desistia" de presentar una querella perquè creia que no tindria recorregut, ara s'ho planteja "seriosament". "Fins ara semblava que ens estavellàvem contra un mur infranquejable", va dir, però ara "s'ha obert una escletxa", tot avisar que s'està "molt lluny" de la possibilitat que hi hagi un judici