L'Ajuntament de Girona ha convocat aquest dilluns una junta local de seguretat, que se celebrarà aquesta mateixa setmana, arran del tiroteig que ha deixat dos morts i dos ferits greus al barri de la Font de la Pólvora la nit de Sant Joan. L'alcalde, Lluc Salellas, ha demanat "serenor i calma", encara que ha reconegut que "cal seguir treballant al barri per ajudar a fer que no es torni a produir mai més". "Això no se soluciona només amb discursos, sinó que es fa amb accions concretes, i per això ja hem convocat reunions per començar-ho a fer", ha assenyalat Salellas, segons informa l'ACN. Des de l'ajuntament, també han decretat dos dies de dol oficial a la ciutat. 

L'alcalde de Girona ha volgut puntualitzar que el crim d'aquest diumenge és un fet "molt poc habitual" a la ciutat i ha demanat "calma" als ciutadans, alhora que ha refermat la condemna "ferma". Malgrat el missatge de serenor, Salellas ha deixat clar que "seguiran treballant com s'està fent des de fa uns mesos" per la millora de la seguretat "més enllà del punt de vista policial" i ha signat aquest mateix dilluns al matí l'ordre per convocar una junta local de seguretat que permeti abordar la problemàtica "amb tots els actors implicats". L'objectiu, ha explicat, és evitar que es tornin a produir incidents d'aquest tipus.

Salellas també ha parlat sobre la situació al barri de la Font de la Pólvora, lloc on van succeir els fets, i ha explicat que avui hi ha una "calma tensa", amb la presència "permanent" dels Mossos per evitar nous incidents. L'alcalde ha detallat que aquest dilluns al matí diversos amics i familiars de les dues persones mortes han destrossat la casa on viu el sospitós del doble crim i que la policia busca. "Ara mateix el barri està en calma, si bé han de pair uns fets que són molt complicats de pair. Ara el que hem de fer és garantir que els Mossos estan presents al barri, però no patim per si pot haver-hi més incidents", ha afegit.

Crítiques d'un sindicat de policies locals

Per la seva part, el Sindicat Independent de Policies Local SIP-FEPOL ha alertat que les situacions violentes són cada cop més habituals a Catalunya. En aquest sentit, l'entitat alerta que hi ha hagut una "crescuda vertiginosa" d'aquest tipus de fets, sobretot relacionat amb armes de foc i tràfic de drogues, si bé cal tenir en compte que la mort de les dues persones a Girona aquest diumenge no estava relacionat amb les drogues. SIP-FEPOL ha assenyalat contra el Departament d'Interior per apostar "només" per un model policial de proximitat que consideren "necessari", però ha demanat que s'apliqui també un model de "prevenció i reacció".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!