"Si tu estàs al capdavant de qualsevol projecte adquireixes una responsabilitat i aquesta comprèn tot el que passa, el que saps i el que podries saber que no saps". Aquestes són paraules de Xavier Godàs, candidat a la presidència d'Esquerra Republicana per la candidatura de Nova Esquerra Nacional sobre la versió d'Oriol Junqueras respecte a l'estructura B del partit. En els últims dies, l'expresident ha assegurat que no en sabia res, que se'n va assabentar pels mitjans i que es va crear quan era a la presó. Una versió que a Godàs li sembla "discutible". "Em sembla discutible que algú que lidera un partit pugui dir ara que no en sabia res", ha manifestat en una entrevista al programa Aquí Catalunya de Ser Catalunya: "Lideratge vol dir responsabilitat pel conjunt de persones a les quals liderés i assumir en primera persona tot allò que va bé i tot allò que va malament. Es lidera d'aquesta manera i no de qualsevol altra. No es pot afirmar "jo no hi era"", ha resumit Godàs. 

"No passarà si soc president d'ERC"

En aquest sentit, Godàs, que fa valer que ell mai no ha tingut responsabilitats orgàniques dins del partit, ha assegurat que si finalment la seva candidatura resulta guanyadora en el congrés del 30 de novembre on s'haurà d'elegir la nova direcció "no hi haurà campanyes de les quals ens n'hàgim d'avergonyir". Amb tot, ha diferenciat entre les campanyes de contrast "necessàries, "les que et permeten situar una qüestió important en el debat públic" en paraules de Godàs, d'altres, com el cas dels cartells Margall, els mariachis a la seu de Junts o el compte de Twitter Verídic (que teòricament servia per verificar notícies i alertar de fake news però en realitat sortia de dins d'ERC), "que no generen utilitat en el debat públic". "Això no passarà mai si jo soc president d'ERC", ha reiterat, apuntant que amb Junqueras president sí que s'han donat aquesta mena de situacions. 

Tot i l'escalada de les acusacions i retrets entre els diferents sectors dels partits en els últims dies i quan encara falten dos mesos per la celebració del congrés, l'exalcalde de Vilassar de Dalt rebutja que hi hagi una "esquerda" dins d'Esquerra Republicana. "El que hem de fer de manera sincera i honesta és preservar la unitat del partit, abans i després del congrés. Hem de poder afrontar un debat propositiu. Ens juguem no només el partit sinó el país. L'esquerra nacional que nosaltres proposem és fonamental en clau de país", ha reflexionat, assegurant que "ningú n'ha de quedar exclòs". Godàs ha reclamat un debat serè i s'ha compromès en nom de la seva candidatura a "preservar la unitat del partit".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!