El tercer agent del cos dels Mossos d’Esquadra que va ser detingut aquest divendres a la tarda, ha estat posat en llibertat aquest matí, segons ha anunciat el seu advocat, Gonzalo Boye, a la xarxa X (abans Twitter). El lletrat, que també és l’advocat que defensa Carles Puigdemont, ha publicat un post en el qual afirma que “el tercer Mosso ja està lliure… Denúncia infundada i detenció il·legal”. Els altres dos mossos que han estat detinguts per ajudar a escapolir-se al líder de Junts també van quedar en llibertat i prèviament havien presentat una sol·licitud d'habeas corpus en considerar que havien estat detinguts de forma "il·legal". En aquests dos casos, la justícia tampoc va demanar cap mesura cautelar.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que el jutjat de guàrdia de Figueres ha rebut aquest dissabte el tercer agent dels Mossos d'Esquadra detingut en relació amb la no detenció del president a l’exili Carles Puigdemont. En aquest sentit, han afegit que la jutgessa ha acordat la seva llibertat sense mesures cautelars i aquesta s'ha inhibit als jutjats de Barcelona.

Vist al ‘backstage’ de l’acte d’Arc de Triomf

La detenció d’aquest tercer membre dels Mossos per haver participat en el retorn i la marxa del president a l’exili Carles Puigdemont, es va produir aquest divendres entre Figueres I Llançà, a l’Alt Empordà. El motiu de la seva detenció és que se’l va veure al backstage de l’acte en què Puigdemont va reaparèixer una hora abans que arrenqués el ple d’investidura de Salvador Illa i se l'acusa d'encobriment. Fonts de la defensa asseguraven que, tot i que l'agent es trobava al lloc dels fets, no va tenir res a veure amb la marxa del president a l'exili, sobre el que pesa una ordre de detenció del jutja del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que s'ha rebel·lat contra l'aplicació de la llei d'amnistia, perquè considera que el delicte de malversació no està cobert.

Borràs ho celebra i se suma a la petició de Torra

Laura Borràs també ha reaccionat al seu compte de la xarxa X i ha celebrat la llibertat del tercer mosso. “Mentre té lloc la presa de possessió de Salvador Illa alguns som als jutjats de Figueres al costat dels represaliats. Visca Catalunya lliure”, publica qui va ser presidenta del Parlament entre el 2021 i el 2023.

Borràs també ha fet una publicació sobre la carta que avui ha fet pública el president Quim Torra demanant al conseller en funcions Joan Ignasi Elena i al president Pere Aragonès que restitueixi al segon mosso, membre del seu servei d’escortes, que es troba en llibertat, però ha estat suspès de feina i sou per decisió de la Direcció General de la Policia. “Amb el MHP Quim Torra hem coincidit en la desmesura i arbitrarietat d’una decisió que afecta tres servidors públics íntegres. Demanem, doncs, que aquesta decisió sigui reconsiderada pels responsables polítics que la van executar. Tot el suport als mossos i les seves famílies”, diu la presidenta de Junts per Catalunya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!